The Pigeon Tunnel

7,2 details

  • 92 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
92 Min Verenigde Staten

Academy Award winnaar Errol Morris onthult het legendarische leven en de carrière van David Cornwell, de voormalige spion die in de literaire wereld bekend is als John le Carré.

Regie
Errol Morris
Cast
Garry Cooper, Jake Dove, Charlotte Hamblin, Simon Harrison, John le Carré, Alan Mehdizadeh, Douglas Rankine.
Release
20.10.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Errol Morris | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2023

Veel mensen hebben tegenwoordig een erg korte aandachtspanne. Zelfs in de bioscoop, waar de actie om de oren vliegt in superheldenfilms komen toch de telefoons tevoorschijn om berichtjes te lezen. Dat moeten we gewoon niet doen. Zoiets moet getraind worden, net als spieren. The Pigeon Tunnel is een goede oefening: luisteren naar een bejaarde man die op naadloze wijze diverse gebeurtenissen uit zijn leven aan elkaar rijgt is een opgave.

David Cornwall, beter bekend onder zijn pseudoniem John Le Carré, schreef spannende romans over spionnen. Ze kwamen erg realistisch over en dat is niet zonder reden: Cornwall was ooit zelf een spion! Op zijn oude dag gaf hij zijn memoires uit, en documentairemaker Errol Morris gebruikte dat om een film over deze man te maken. Hij laat Cornwall zich zo bloot mogelijk geven voor het oog van de camera.

videotrailers & clips