The Insurrectionist Next Door

5,6 details

  • 75 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
75 Min Verenigde Staten

Na de bestorming van het Amerikaanse Capitool op 6 januari 2021, gaat Alexandra Pelosi in gesprek met enkele betrokkenen. In openhartige interviews komt naar voren wat deze mensen bewoog en hoe ze nu tegenover hun acties staan.

Regie
Alexandra Pelosi

Filmtotaal Recensie

Regie: Alexandra Pelosi | Speelduur: 72 minuten | Jaar: 2023

Documentairemakers zijn op hun best wanneer ze zich volledig neutraal opstellen. Maar als tijdens een interview een moordenaar, die net uit de gevangenis komt, zegt het zo weer te zullen doen, dan heeft de interviewer toch zeker het recht om daar openlijk verbaasd op te reageren. Ook Alexandra Pelosi heeft dat recht om haar mening kenbaar te maken. Sommigen zouden zo haar moeder hebben vermoord op basis van wat leugens van Donald Trump. Minder gerechtvaardigd is hoe snel ze deze simplistische film heeft uitgegeven.

Documentaire regisseur Alexandra Pelosi - dochter van Nancy Pelosi - interviewt enkele mensen die zijn veroordeeld voor hun deelname aan de bestorming van het Capitool in Washington op 6 januari 2021. Ze spreekt ze voordat het vonnis is uitgesproken, erna en in sommige gevallen nadat ze hun gevangenisstraf er op hebben zitten. Sommige geïnterviewden delen het een en ander uit hun persoonlijk leven.