Rocco & Sjuul

Rocco & Sjuul (2023)

Bejaardenseks is helemaal niet walgelijk: The Omroep Max movie.
play

5,9 details

  • 92 Min
  • Familiefilm
  • Nederland
92 Min Nederland

Voor mantelzorgster en oma Sjuul gaat het leven zijn gangetje totdat ze haar jeugdliefde weer ontmoet, de avontuurlijke en flamboyante Rocco met wie ze vroeger heeft gedanst. Hun opbloeiende verliefdheid zorgt voor onenigheid in de families. Durven Rocco en Sjuul tot ontevredenheid van hun omgeving toch voor elkaar te kiezen? Is het ooit te laat om opnieuw te beginnen?

Regie
Anna van der Heide
Cast
Amin Angoud, Sabri Saad El-Hamus, Beppie Melissen, Anniek Pheifer, Nazmiye Oral, Jules Croiset, Mamoun Elyounoussi, Tamara Markus.
Release
16.11.2023
Release NL
16.11.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Anna van der Heide | Scenario: Beppie Melissen (Sjuul), Sabri Saad El Hamus (Rocco), Anniek Pheifer (Marja), Johanna Hagen (Sas), Nazmiye Oral (Selma), Mamoun Elyounoussi (Domenico), Jules Croiset (Walther), Ingeborg Elzevier (Door), Casper Filippini (Timo), Cecilia Vos (Melissa), Mingus Claessen (Bob) e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2023

Wie houdt niet van actrice Beppie Melissen? Haar enorme chemie met de altijd ontwapenende Sabri Saad El Hamus zorgt ervoor dat Rocco & Sjuul een enorme troef in handen heeft als romantische komedie op leeftijd. De film won niet voor niets de publieksprijs op het Film by the Sea in Vlissingen dit jaar. Maar als we de sterke punten voor lief nemen, valt ook niet te negeren dat wel een heel stevige Omroep Max-agenda wordt opgedrongen.

Melissen speelt oppasoma Sjuul. Als zij op de glibberige zwembadvloer haar arm breekt, loopt ze in het ziekenhuis een oude vlam tegen het lijf. Letterlijk. Rocco is een Egyptische arbeidsmigrant, die zich vroeger, toen ze nog geregeld samen gingen dansen, liever voordeed als Italiaan. Ze hadden een oogje op elkaar, maar spraken het nooit tegen elkaar uit. Beiden trouwden met anderen en kregen kinderen. De decennia verstreken en ze dachten nauwelijks meer aan elkaar. Totdat ineens haar jas onder zijn koffievlekken zit.

videotrailers & clips