Genie

Genie (2023)

Laat veel te wensen over, maar sprankelt een stuk feller dan al die goedkope kerstfilms die thuis te streamen zijn.
play

4,7 details

  • 93 Min
  • Komedie
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
93 Min Verenigde Staten

Flora is een geest die al meer dan 2000 jaar gevangen zit in een antiek sieradendoosje vanwege een klein misverstandje met een tovenaar in het jaar 77 v.Chr. Nadat ze duizenden jaren lang wensen heeft moeten vervullen van hebberige mannen die alleen maar rijkdom en knappe vrouwen willen, wordt Flora per ongeluk opgeroepen door Bernard Bottle, die de grip op zijn leven dreigt te verliezen. Bernard heeft zich zo op zijn werk gestort dat hij de band met zijn vrouw Julie en zijn dochtertje Eve heeft verwaarloosd. Als Bernard dan twaalf dagen voor Kerstmis vanwege zijn werk de verjaardag van Eve mist, besluit Julie dat het tijd is voor een proefscheiding. En dan wordt Bernard ook nog ontslagen door zijn tirannieke baas.

Regie
Sam Boyd
Cast
Melissa McCarthy, Lyman Chen, Marc Maron, Paapa Essiedu, John Cashin, Clodagh Moriarty, Lauren Pisano, Orease Bowers, John William Watkins, John C. Guild, Paul Ijaola, Oberon K.A. Adjepong, Aaron Berg, Ralph Brown, Ellen Cleghorne, Alan Cumming, Neil Daly, Caroline Duncan, Tate Ellington, Niraj Arjan, James Beaman, Denée Benton, Lucille Bhisitkul, Victoria Collett, Jefferson Cox, Laurie Ann Crompton, Melvin Cross.
Release
23.11.2023
Release NL
23.11.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Sam Boyd | Scenario: Richard Curtis | Cast: Melissa McCarthy (Flora), Paapa Essiedu (Bernard), Denée Benton (Julie), Marc Maron (Doorman), Alan Cumming (Flaxman), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2023

Sommige scenarioschrijvers gaan al zo lang mee en hebben zo vaak goede scripts afgeleverd dat ze de ideale persoon zijn om bij aan te kloppen als er snel iets moeten worden neergepend. Neem bijvoorbeeld de Britse Richard Curtis en zijn indrukwekkende cv met onder andere Four Weddings and a Funeral, Notting Hill, Love, Actually en alle Bridget Jones-films. Ook Genie is van zijn hand, maar dit moet haast wel een haastklus zijn geweest.

Bernard stopt teveel tijd in zijn werk, waardoor belangrijke momenten met zijn vrouw en dochter herhaaldelijk aan hem voorbij gaan. Nadat hij niet is komen opdagen voor de verjaardag van zijn kind is zijn echtgenote het beu en vertrekt. Alleen achtergebleven in hun New Yorkse appartement wrijft Bernard over een antiek doosje en verschijnt plots een geest die al zijn wensen belooft te vervullen. Daar gaat Bernard flink gebruik van maken, maar denkt niet na over de consequenties.

videotrailers & clips