Youth (2023)

Monumentale documentaire geeft een ongerept beeld van kledingwerkers in de kleinschalige werkplaatsen van Zhili City.
play

7,3 details

  • 212 Min
  • Documentaire
  • Frankrijk
  • Luxemburg
  • Nederland
212 Min Frankrijk

Zhili, 150 km van Shanghai. In deze stad die zich toelegt op de textielproductie, komen jonge arbeiders uit alle plattelandsgebieden die door de Yangtze-rivier worden doorkruist. Ze zijn begin twintig, delen slaapzalen en kletsen in de gangen. Ze werken onvermoeibaar om op een dag een gezin te kunnen stichten, een huis te kunnen kopen of een eigen werkplaats te kunnen opzetten. Tussen hen worden vriendschappen en liefdesaffaires gemaakt en verbroken, afhankelijk van de seizoenen, faillissementen en familiedruk.

Alt titel
Qingchun
Regie
Wang Bing
Release
16.11.2023
Release NL
16.11.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Wang Bing | Scenario: Wang Bing | Speelduur: 215 minuten | Jaar: 2023

Wang Bing staat bekend om zijn monumentale documentaires over het leven in modern China. Zo bestond 15 Hours uit een vijftien uur durend shot in een kledingfabriek. Met Youth (Spring) begint hij een nieuwe reeks over de kledingindustrie in Zhili City in Huzhou, honderdvijftig kilometer van Sjanghai. In een voor China atypische gedecentraliseerde manier van productie draaien kleine teams van vaak jonge seizoenwerkers lange dagen in talloze kleine werkplaatsen, om voornamelijk kinderkleding voor de Chinese markt te maken. Ze proberen wat van de tijd te maken met elkaar onder begeleiding van luide muziek.

In zowel academisch als menselijk opzicht presenteert Bing een totaalbeeld van hun dagen. Terwijl in de kale ruimtes de naaimachines onophoudelijk tekeergaan neemt zijn camera een bescheiden plekje in. Zo observeert hij in lange takes hoe de - alleen door een stukje tekst geïntroduceerde -werkers met verbluffende finesse kledingstukken afwerken of in een korte pauze wat grappen met de anderen. Flexibel loopt Bing met ze mee, mochten ze ergens anders naartoe gaan.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Youth

acties