7,4 details

  • 83 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
83 Min Verenigde Staten

Als stuntdubbelganger van Daniel Radcliffe in de 'Harry Potter'-films is het werk van David Holmes wereldwijd door miljoenen mensen gezien. Tragisch genoeg maakte een ongeluk op de set een einde aan wat David "de beste baan ter wereld" noemt, waardoor hij verlamd raakte en in een rolstoel belandde. Net als het personage dat hij tot leven hielp brengen, is David vastbesloten om door te gaan met het zoeken naar avontuur en het leven ten volle te leven, ondanks de toenemende obstakels.

Regie
Dan Hartley

Filmtotaal Recensie

Regie: Dan Hartley | Speelduur: 83 minuten | Jaar: 2023

Tussen Harry Potter-vertolker Daniel Radcliffe en zijn vaste stuntman David Holmes is een bijzondere vriendschap ontstaan. Die begon al bij de opnames van Harry Potter and the Philosopher's Stone. Holmes is enkele jaren ouder dan Radcliffe en hun band lijkt nog het meest op die van broers. Radcliffe ging als nieuwbakken acteur in een van de meest gewilde rollen een carrière vol lof en roem tegemoet, maar bleef met beide benen op de grond staan. Het lot van Holmes was grimmiger.

Holmes werd op jonge leeftijd gescout toen hij op hoog niveau turnde. Vanwege zijn atletische kwaliteiten zou hij een ideale vertolker zijn voor de stunts van jonge acteurs, die vooral vanaf de vierde Harry Potter-film behoorlijk intens waren. Radcliffe en Holmes gingen aardig gelijk op in hun loopbaan, totdat het noodlot toesloeg. Tijdens het uitvoeren van een stunt voor het eerste deel van Harry Potter and the Deathly Hallows, waarbij Holmes met een harde ruk achteruitgetrokken werd, kwam hij ongelukkig terecht. De stuntman brak zijn nek en raakte gedeeltelijk verlamd.

alle artikelen (1)

David Holmes: The Boy Who Lived Nieuwsberichten