They Crawl Beneath
Goedkope horrorfilm, met de nadruk op goedkoop, waarin een man in zijn garage belaagd wordt door monsterlijke wormen.
play

2,8 details

  • 88 Min
  • Horror
  • Verenigde Staten
88 Min Verenigde Staten

Politieagent Danny werkt aan een antieke auto op de afgelegen ranch van zijn oom wanneer een zware aardbeving hem onder het voertuig vastklemt. Hij is gewond, alleen en kan niet om hulp roepen. Net wanneer Danny denkt dat de claustrofobische nachtmerrie niet erger kan worden, komt er iets gruwelijks tevoorschijn uit de spleten in de grond. Hierdoor wordt Danny gedwongen een meedogenloos gevecht te leveren voor zijn leven en zijn geestelijke gezondheid.

Alt titel
It Crawls Beneath
Regie
Dale Fabrigar
Cast
Michael Paré, Christopher M. Dukes, Elena Sahagun, Natalia Bilbao, Alec Gaylord, Joseph Almani, Karlee Eldridge, Brian DeRozan, Gar-Ye Lee, Matthew Payne.
Release
04.10.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Dale Fabrigar | Scenario: Tricia Aurand | Cast: Joseph Almani (Danny), Karlee Eldridge (Gwen), Michael Paré (Bill Moritz), Natalia Bilbao (Angela), Brian DeRozan (Officer Pfeiffer), e.a. | Speelduur: 86 minuten | Jaar: 2022

Wanneer Danny na een aardbeving vast komt te zitten onder een auto wordt hij belaagd door monsterlijke wormen. Dit klinkt als twee filmconcepten in één. Een claustrofobische thriller over vastzitten, bijvoorbeeld in een begraven kist zoals Buried met Ryan Reynolds of een losgeraakte zeecontainer zoals in het recentere Nowhere, kan een ijzersterke film zijn - hoewel een garage misschien een wat saaie plek is. De monsterwormen zijn voer voor een actierijke horrorfilm, zou je denken. De combinatie van deze twee concepten zorgt in dit geval helaas voor een vreselijke film.

They Crawl Beneath is overduidelijk met één gedachte gemaakt: het mag vooral niet teveel kosten. Overal is op bezuinigd. Acteerprestaties, script, special effects en vooral de setting. De garage waar Danny vast komt te zitten is op geen enkele manier interessant. De monsters die Danny vervolgens beginnen lastig te vallen, zijn lachwekkend vormgegeven. Ze zijn pijnlijk nep en lijken bij vlagen zelfs op handpoppen.

videotrailers & clips