Planes, Trains, and Christmas Trees
Een typische Hallmark-kerstfilm met geen vliegtuigen en treinen, maar wel veel kerstbomen.
play

5,1 details

  • 85 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Canada
  • Verenigde Staten
85 Min Canada

Tijdens een zakenreis naar Indiana kunnen evenementenplanner Kayley en sportimpresario Brett niet naar huis vliegen vanwege een vreselijke sneeuwstorm. Vastbesloten om voor kerstavond terug te keren naar New York, werken de twee samen en proberen hun eigen weg naar huis te vinden. Wanneer de storm echter toeslaat, zijn ze gedwongen hun toevlucht te zoeken in het slaperige stadje Redwood in Ohio; een stad die de broodnodige kerstmagie in hun hart aanwakkert.

Regie
Marta Borowski
Cast
Kathryn Davis, Olivier Renaud, Richard Waugh, Markeda McKay, Ewa Wolniczek, Christopher Seivright, Maria Syrgiannis, Ashton James, Rebecca Applebaum, Robin Craig, Matthew Harmantas.
Release
17.11.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Marta Borowski | Scenario: Cera Rose Pickering | Cast: Kathryn Davis (Kayley), Olivier Renaud (Brett), Richard Waugh (Eli), Markeda McKay (Dani), e.a. | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2022

Het is november, dus het is in de Verenigde Staten tijd voor kerst! In dat verre land doen ze immers niet aan Sinterklaas, dus zodra de pompoenen en spinnenwebben van Halloween zijn opgeruimd, komen de talloze dozen met kerstlichtjes, -ballen en -stukjes al snel tevoorschijn. Naast de materiële versiersels is kerst ook een tijd voor familie, gezelligheid en natuurlijk het kijken van een heel specifiek genre binnen de filmwereld: de Hallmark-kerstfilms. Planes, Trains, and Christmas Trees heeft de bedenkelijke eer om perfect te passen in dit illustere genre.

Hallmark-kerstfilms zijn romantische komedies, gemaakt voor de televisiezender Hallmark. Elk jaar brengt deze zender een hele lading kerstfilms uit om de kerstsfeer door talloze woonkamers te verspreiden. Ze blijken elk jaar zo'n succes, dat ook andere studio's en zenders dit soort films zijn gaan maken. Dit jaar heeft Videoland een hele sloot hiervan uit 2022 naar Nederland gebracht, met nog af te wachten succes. Deze films worden gekenmerkt door mierzoete, simpele en voorspelbare plots, eendimensionale personages en thema's als familie, saamhorigheid en de kracht van kerst.

videotrailers & clips