Forever

Forever (2023)

5,8 details

  • 103 Min
  • Drama
  • Sport
  • Zweden
103 Min Zweden

De veertienjarige meisjes Mila en Kia zijn altijd beste vriendinnen geweest, plus teamgenoten bij een meisjesvoetbalclub. Wanneer het team een nieuwe, veeleisende coach krijgt, beginnen hun gemeenschappelijke doelen uit elkaar te groeien. Mila, die alleen bij haar moeder woont, droomt ervan profvoetballer te worden en te spelen in de Gothia Cup, 's werelds grootste jeugdvoetbaltoernooi. Omringd door een financieel veilig en harmonieus gezin begint Kia te beseffen dat er naast sport ook andere dingen in de wereld zijn. Zal hun vriendschap standhouden, of zal deze ten prooi vallen aan persoonlijk succes?

Regie
Anders Hazelius
Cast
Mattias Nordkvist, Fredrik Evers, Fredrik Dahl, Agnes Lindström Bolmgren, Mustapha Aarab, Michaela Iannelli, Joel Forslund-Nylén, Flutra Cela, Kristan Marinkovic, Elliot Alabi Andersson, Eleftheria Gerofoka, Calle Wiklund, Anna-Carin Henricsson, Saron Berhe, Ida Ekengren, Raana Abdifatah, Charlie Levin Khan, Maya Mannheimer.
Release
07.07.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Anders Hazelius | Scenario: Jessica Jankert | Cast: Flutra Cela (Mila), Judith Sigfridsson (Kia), Agnes Lindström Bolmgren (coach Lollo), e.a. | Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2023

Als er over een film of serie wordt gezegd dat hij voor een gerichte doelgroep is gemaakt, klinkt dat soms als een degradatie. Het idee is dan dat kijkers die niét tot die doelgroep behoren sneller zouden vaststellen dat het eindresultaat weinig voorstelt. De makers van het Zweedse Forever hoeven daar in ieder geval niet voor te vrezen. Dit trotse tienerdrama, over de beproefde vriendschap tussen twee voetballende vriendinnen, is inderdaad vooral een must voor meisjes die zich in het verhaal herkennen, maar het (spel)plezier en de energie spatten van de vaardig afgewerkte productie af.

Na een ontspannen potje afwerken op doel kalkt de voetballende tiener Kia een liefdevol 'forever' op haar noppen. Voor haar ambitieuze hartsvriendin Mila betekent het moment veel: we komen er snel achter dat ze geen vader heeft, zich moeilijk concentreert op school en met haar moeder vanuit Kosovo naar Zweden is gekomen. Kia is 'alles wat ze heeft': haar beste maatje én haar teamgenote.

videotrailers & clips