Albert Brooks: Defending My Life

7,4 details

  • 88 Min
  • Documentaire
  • Biografie
  • Verenigde Staten
88 Min Verenigde Staten

Sinds het eind van de jaren 60 is Albert Brooks een drijvende kracht in de wereld van de Amerikaanse komedie met zijn slimme, absurdistische en unieke gevoel voor humor. Van stand-upcomedy, tot acteren, schrijven en regisseren: Brooks heeft de weg geplaveid voor toekomstige generaties. Met uitspraken van vele komedietalenten en serieuze denkers, waaronder familie en vrienden, verkent deze documentaire Brooks vroege werk tot aan het heden. In persoonlijke gesprekken praten Brooks en regisseur Rob Reiner over de oorsprong en evolutie van Brooks carrière, de impuls voor zijn creativiteit en het effect dat hij heeft gehad op de komediewereld.

Regie
Rob Reiner
Cast
Albert Brooks, Judd Apatow, James L. Brooks, Larry David, Jonah Hill, Conan O'Brien, Rob Reiner, Chris Rock, Sarah Silverman, Steven Spielberg, Ben Stiller, Sharon Stone, Nikki Glaser, Alana Haim, Wanda Sykes, Neil deGrasse Tyson.
Release
26.10.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Rob Reiner | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2023

De meeste Nederlanders zal de naam Albert Brooks weinig zeggen, maar bij het zien van fragmenten uit films waarin hij heeft gespeeld zal hij herkend worden - vooral als de stem van de vadervis uit Finding Nemo. Hij valt sneller op in de VS, omdat hij daar al beroemd was als komiek in de jaren zeventig. Weinigen zullen dan ook weten hoe de man eigenlijk heet, en deze documentaire informeert daar vrijwel direct over.

Rob Reiner, acteur en regisseur, is al tientallen jaren bevriend met acteur en regisseur Albert Brooks, en heeft nu deze film over hem gemaakt waarin ze onder andere ook met elkaar praten voor de camera. De gebruikelijke ingrediënten komen aan bod, maar ditmaal tenminste niet in een voorspelbare volgorde.

videotrailers & clips