Je verrai toujours vos visages
Film over herstelrecht levert een teleurstellend drama op met weinig ruimte voor de misdadigers zelf.
play

7,5 details

  • 118 Min
  • Drama
  • Frankrijk
118 Min Frankrijk

Nassim, Issa en Thomas zijn veroordeeld voor diefstal met geweld. Grégoire, Nawelle en Sabine zijn slachtoffers van soortgelijke misdrijven. Onder begeleiding van hulpverleners Paul en Judith komt de groep bijeen om te praten over hun ervaringen. Tussen woede en hoop, en stiltes en woorden krijgen deze mensen een gezicht. Als wantrouwen langzaam overgaat in genegenheid, blijkt hoe belangrijk het is om te blijven praten.

Alt titel
All Your Faces
Regie
Jeanne Herry
Cast
Birane Ba, Leïla Bekhti, Anne Benoît, Dali Benssalah, Élodie Bouchez, Suliane Brahim, Jean-Pierre Darroussin, Adèle Exarchopoulos, Gilles Lellouche, Miou-Miou, Pascal Sangla, Fred Testot, Denis Podalydès, Raphaël Quenard, Sébastien Houbani, Roxane Barazzuol, Max Libert, Néma Mercier.
Release
29.03.2023
Release NL
30.11.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Jeanne Henry | Scenario: Jeanne Henry | Cast: Élodie Bouchez (Judith), Suliane Brahim (Fanny), Jean-Pierre Darroussin (Michel), Adèle Exarchopoulos (Chloé Delarme), Leïla Bakhti (Nawelle), Gilles Lellouche (Grégoire), Miou-Miou (Sabine), Dali Benssalah (Nassim), Birane Ba (Issa) | Speelduur: 119 minuten | Jaar: 2023

Oog in oog staan met een crimineel. Veel mensen zouden dat toch liever niet doen. Toch is dit het principe van herstelrecht, het onderwerp van Je Verrai Toujours Vos Visages. Een slachtoffer van een misdrijf krijgt de kans om een gesprek te starten met misdadigers die een soortgelijke misdaad hebben gepleegd, met als doel dat de slachtoffers hun trauma kunnen verwerken. Het lijkt een interessant onderwerp, rijp voor confrontatie en spanning, maar helaas levert het een langdradige en haperende film op.

Je Verrai Toujours Vos Visages bestaat uit twee verhaallijnen die twee processen van het herstelrecht illustreren. Het merendeel van de speelfilm gaat over een groepssessie waar slachtoffers van een gewelddadige overval, Sabine, Nawelle en Grégoire, in gesprek gaan met misdadigers Nassim en Issa. Het andere verhaal is dat van Chloé die tijdens haar jeugd werd verkracht door haar grote broer Benjamin. Als Chloé hoort dat hij is vrijgelaten en in dezelfde stad is gaan wonen, besluit ze via een bemiddelaar een ontmoeting met Benjamin te regelen.

videotrailers & clips