Jippie No More

7,5 details

  • Familiefilm
  • Nederland

De zestienjarige Jaap Peter wordt tijdens voorbereidingen van het huwelijk van zijn oudere zus voor het eerst verliefd. Jaap Peter heeft het syndroom van Down. Wanneer het meisje van zijn dromen echter blijkt te vallen op zijn jongere zusje, heeft Jaap Peter geen zin meer in het feest. Totdat hij inziet dat het zonder hem niks wordt.

Regie
Margien Rogaar
Cast
Carina de Vroome.
Release NL
13.12.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Margien Rogaar | Scenario: Fiona van Heemstra | Cast: Wesley van Klink (Jippie), Guido Pollemans (Jacob), Aus Greidanus Sr. (Willem), Hannah van Lunteren (Hannah), Kee Derwig (Lily), Carina de Vroome (Gail), Lotte Jonker (Joe), e.a.| Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2023

Luid gejuich klinkt vanuit het publiek. Met een grootse entree begint Jippie zijn favoriete liedje te zingen. "Van links, naar rechts, van links, naar rechts" zingt hij vol overtuiging, en het publiek gaat er helemaal in mee. Dan komt zijn vader Jacob en zet de partyspeaker uit. Jippie moet mee naar de bruiloft van zijn oudere zus Gail in het huis van hun opa. Er ontstaat meteen conflict tussen vader en zoon als Jippie per se zijn speaker mee wil nemen, terwijl Jacob totaal geen zin heeft in zijn lawaai.

Het is slechts één van de vele familieconflicten in Jippie No More!, de openingsfilm van Cinekid eerder dit jaar. De beginscène zet meteen de luchtige toon van de film neer, terwijl hij ook Jippies belevingswereld illustreert. De zestienjarige heeft namelijk het downsyndroom, dus zijn perceptie van de omgeving is anders dan die van anderen. Toch is het niet moeilijk om te identificeren met Jippie.

videotrailers & clips