She Came to Me
Topacteur Peter Dinklage verdient een tragikomedie met meer balans, meer drama en meer humor.
play

5,5 details

  • 102 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
102 Min Verenigde Staten

Componist Steven Lauddem wordt geplaagd door een creatieve blokkade waardoor hij de partituur voor zijn grote comeback-opera niet kan afmaken. Wanneer zijn voormalige therapeut en vrouw Patricia hem voorstelt zijn creativiteit weer aan te wakkeren door te verdwalen in de stad, gaat Steven op zoek naar inspiratie. Zijn openbaring komt nadat hij een pittige vrouw genaamd Katrina ontmoet en ontdekt dat zijn leven veel meer potentieel heeft dan hij had verwacht of ooit had kunnen vermoeden.

Regie
Rebecca Miller
Cast
Peter Dinklage, Anne Hathaway, Marisa Tomei, Gregg Edelman, Judy Gold, Chris Gethard, Joanna Kulig, Brian d'Arcy James, Samuel H. Levine, Sue Jean Kim, Aalok Mehta, Dale Soules, Tommy Buck, Harlow Jane, Evan Ellison, Anthony Roth Costanzo, Sandos Diaz, Joseph Oltman.
Release
06.10.2023
Release NL
18.01.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Rebecca Miller | Scenario: Rebecca Miller | Cast: Peter Dinklage (Steven Lauddem), Anna Hathaway (Patricia Jessup-Lauddem), Marisa Tomei (Katrina Trento), Evan Ellison (Julian Jessup), Harlow Jane (Tereza Szyskowski), Joanna Kulig (Magdalena Szyskowski), Brian d'Arcy James (Trey Ruffa), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2023

De Amerikaanse acteur Peter Dinklage is het bekendst van zijn smaakmakende optreden in Game of Thrones. Met zijn rol van de levenslustige, spottende en hedonistische Tyrion Lannister wist Dinklage maar liefst vier Emmy's in de wacht te slepen. Naast de vele stemmen die hij insprak voor animatiefilms speelde Dinklage in 2021 de titelrol in de musicalversie van Cyrano de Bergerac, een rol die hij tevens in het theater vertolkte.

Dinklage draaft ook op in het tragikomische niemendalletje She Came to Me naar regie en scenario van Rebecca Miller. Waar de acteur nogal eens last heeft van typecasting vanwege zijn geringe omvang, wordt hier geen enkel gewag van gemaakt in Millers drama over een operacomponist die lijdt aan een serieuze vorm van writer's block. Steven Lauddem, Dinklage dus, heeft een respectvol maar seksloos huwelijk met de aan smetvrees lijdende psychiater Patricia.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

She Came to Me Nieuwsberichten