Arthur the King
Adventureracer (Mark Wahlberg) krijgt hulp van trouwe viervoeter in vrije verfilming van waargebeurd verhaal.
play

6,3 details

  • 90 Min
  • Avontuur
  • Verenigde Staten
90 Min Verenigde Staten

Atleet Michael (Mark Wahlberg) gooide ooit hoge ogen in de wereld van het adventure racen. In een laatste poging om de toppen van zijn kunnen te bereiken neemt hij met zijn team deel aan een prestigieuze adventure race in Zuid-Amerika. Tijdens de lange epische tocht door de bergen en jungles van Ecuador stuit het team op een gewonde zwerfhond, die ze Koning Arthur noemen. Zelfs onder barre omstandigheden weet de hond hen telkens opnieuw te vinden en blijkt Arthur net zo’n levenslustige doorzetter als Michael zelf...

Regie
Simon Cellan Jones
Cast
Mark Wahlberg, Michael Landes, Paul Guilfoyle, Nathalie Emmanuel, Oscar Best, Simu Liu, Rob Collins, Elizabeth Chahin, Viktor Åkerblom, Zamantha Díaz, Alani Ilongwe, Mauricio Adrian, Arturo Duvergé, Luis del Valle, Roger Wasserman, Sharon Gallardo, Jason Chan, Iban Marrero, Juliet Rylance, Ali Suliman, Bear Grylls, Cece Valentina, Theodore Johns, Jonathan Lopez, Angie Berube, Andrés Castillo, Luke Grozenski.
Release
15.03.2024
Release NL
21.03.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Michael Cellan Jones | Scenario: Michael Brandt | Cast: Mark Wahlberg (Michael), Simu Liu (Leo), Juliet Rylance (Helen), Nathalie Emmanuel (Olivia), Ali Suliman (Chik), Bear Grylls (Bear Grylls), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2024

In 2016 verscheen Arthur - The Dog Who Crossed the Jungle to Find a Home, de memoires van de Zweedse atleet Mikael Lindnord. In het boek beschrijft de sportman hoe hij tijdens de Wereldkampioenschappen Adventureracing in Ecuador een bijzondere band opbouwde met een straathond. Adventureracing is een meerdaagse en loodzware tak van sport waarbij afhankelijk van de locatie uiteenlopende disciplines zoals hardlopen, kanoën, fietsen en hiken gecombineerd worden. Het is maar waar je zin in hebt.

Zoals het de Amerikaanse filmindustrie betaamt, is er een Hollywoodsausje over de verfilming van Lindnords belevenissen gegoten. Het strijdtoneel is verplaatst naar de Dominicaanse Republiek en de Zweed Mikael is omgedoopt tot de Amerikaan Michael die het uiterlijk heeft van Mark Wahlberg. De sportieve prestatie van Michael blijft grotendeels intact, maar er is veel achtergrondverhaal bij verzonnen. Zo woont Michael in de filmversie met zijn echtgenote en dochtertje in de hoofdstad van het Midden-Amerikaanse land.

videotrailers & clips