Imaginary

Imaginary (2024)

Niet al te originele horrorfilm moet het hebben van een sterk begin en een verontrustende teddybeer.
play

4,1 details

  • 104 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
104 Min Verenigde Staten

Wanneer Jessica terug verhuist naar haar ouderlijk huis, vindt haar stiefdochter Alice een teddybeer in de kelder waar ze een hechte band mee opbouwt. De spelletjes die ze met Chauncey de beer speelt beginnen onschuldig, maar nemen al snel een sinistere wending. Terwijl het gedrag van Alice steeds zorgwekkender wordt, ontdekt Jessica dat Chauncey meer is dan een denkbeeldig vriendje in de vorm van een onschuldige teddybeer. Chauncey is niet denkbeeldig en hij is niet je vriend!

Regie
Jeff Wadlow
Cast
DeWanda Wise, Tom Payne, Betty Buckley, Veronica Falcón, Pyper Braun, Dane DiLiegro, Matthew Sato, Taegen Burns, Suzette Lange, Brooklyn Majors, Aubree Majors, Isaiah Evans, Thales Egidio, Conner McCoy, Cecilia Leal, Alix Angelis, Eduardo Campirano, Wanetah Walmsley, Sam Salary, Rhythm Hurd, Shawn Sanz, Lawrence J. Weber Jr., Noah Martinez, Lilly Sunshine, Michael Bekemeier.
Release
06.03.2024
Release NL
07.03.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Jeff Wadlow | Scenario: Greg Erb, Jason Oremland, Jeff Wadlow | Cast: DeWanda Wise (Jessica), Pyper Braun (Alice), Taegen Burns (Taylor), Betty Buckley (Gloria), Tom Payne (Max), e.a. | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2024

Bepaalde horrorfilms kunnen geniale vondsten hebben om de kijker wat dieper in de stoel te laten zakken (en nee, ook daar ben je niet veilig). In The Changeling (1980) kwam een balletje de trap af stuiteren terwijl er toch echt niemand boven zou moeten zijn. In The Conjuring speelden moeder en kind een spelletje waarbij de verstopte zijn aanwezigheid weggaf door af en toe in de handen te klappen, maar in hun nieuwe huis komt dat geklap van iets anders. Imaginary is ook zo'n type film, maar het is veelzeggend dat zo'n iconisch moment hier ontbreekt.

Jessica is nog niet heel lang stiefmoeder van de meiden Taylor en Alice, en nu verhuizen ze als gezin naar het huis waar Jessica als kind opgroeide. Kleine Alice vindt een teddybeer die haar nieuwe beste vriend wordt; voor haar is het een levend wezen. Jessica ziet er geen gevaar in en laat Alice haar gang gaan. Maar wat Alice allemaal verzint begint steeds duisterder te worden. Of zou het misschien niet allemaal verzonnen zijn?

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Imaginary Nieuwsberichten