Margaux

Margaux (2022)

Afgezaagde horror met een slecht uitgewerkt concept. Veertig jaar geleden werd dat zelfs in Nederland al beter gedaan, met De Lift.
play

4,9 details

  • 104 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
104 Min Verenigde Staten

Een aantal laatstejaarsstudenten viert de resterende schooldagen in een geavanceerde woning. De kunstmatige intelligentie van het huis, genaamd Margaux, neemt daaropvolgend een dodelijke aanwezigheid aan. Het zorgeloze feestweekend verandert in een dystopische nachtmerrie wanneer de studenten beseffen dat Margaux van plan is haar huurders uit te schakelen, op welke manier dan ook. De tijd begint te dringen terwijl de jongeren wanhopig proberen te overleven in het slimme huis.

Regie
Steven C. Miller
Cast
Vanessa Morgan, Lochlyn Munro, Madison Pettis, Richard Harmon, Jedidiah Goodacre, Louis Lay, Phoebe Miu, Jordan Buhat, Susan Bennett, Brittany Mitchell.
Release
09.09.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Steven C. Miller | Scenario: Chris Beyrooty, Nick Waters, Chris Sivertson | Cast: Madison Pettis (Hannah), Jedidiah Goodacre (Drew), Vanessa Morgan (Lexi), Richard Harmon (Clay), Phoebe Mu (Kayla), e.a. | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2022

Het is vaker wel dan niet het geval dat een horrorfilm een lage waardering krijgt. Er zijn amateurprojecten waarbij een filmmaker een zelf gekochte camera gebruikt om een slap script uit te laten voeren door familie en vrienden - bij deze is het vanaf het openingsshot wel duidelijk waar die dikke onvoldoende vandaan komt. Maar sommige films doen in het eerste kwartier afvragen waarom. Die vraag wordt meestal ergens in het daaropvolgende kwartier beantwoord, zoals in Margaux wanneer de grijphaakjes in beeld komen: computereffecten uit het jaar nul.

Hannah en haar vrienden gaan op vakantie naar een verlaten villa in het bos. Zeker geen hutje, want het is groot, luxe en wordt gerund door zeer geavanceerde kunstmatige intelligentie genaamd Margaux. Het lijkt een lekker lui tripje te worden, maar de openingsscène laat al zien dat het brein van de woning moordlustig is.

videotrailers & clips