Wifelike

Wifelike (2022)

Ongeïnspireerd verhaal over liefde en technologie die vooral gemaakt is voor de ongemakkelijke seksscènes.
play

4,5 details

  • 105 Min
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigde Staten
105 Min Verenigde Staten

In de nabije toekomst jaagt de rouwende detective William op criminelen die kunstmatige mensen verhandelen op de zwarte markt. Een ondergronds verzet tracht een einde te maken aan de uitbuiting van kunstmatige intelligentie. Ze infiltreren William door de programmering van zijn metgezel Meredith te saboteren, zodat ze zich begint te gedragen als Williams overleden vrouw. Meredith begint haar realiteit in twijfel te trekken wanneer herinneringen aan een vorig leven beginnen op te duiken in een wereld waar niets is wat het lijkt.

Regie
James Bird
Cast
Jonathan Rhys Meyers, Elena Kampouris, Doron Bell, Agam Darshi, Fletcher Donovan, Alix Villaret, Rachelle Goulding, Caitlin Stryker, C.J. Perry Barnyashev, Claire Friesen, Sara Sampaio, Stephen Lobo, Sean Yves Lessard, Sari Mercer, Chezca Vega, Bradley Stryker, Stuart James, Steve Weller.
Release
12.08.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: James Bird | Scenario: James Bird | Cast: Jonathan Rhys Meyers (William Bradwell), Elena Kampouris (Meredith), Fletcher Donovan (Keene Morrison), Agam Darshi (Louise), Doron Bell (Jack Doekersen), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2022

Een vaker uitgewerkt concept is dat van liefde tussen de mens en mensachtige robots. Wifelike sluit aan bij de trend en haakt in op het grotere gesprek rondom kunstmatige intelligentie. Want hoe moreel is het om een relatie te beginnen met een robot? Hoeveel vrije wil heeft de robot van zichzelf? En kan de robot uiteindelijk mens genoeg worden om mee te draaien in de maatschappij? Al deze grote vraagstukken worden aangekaart, maar vervolgens niet uitgewerkt. Wat overblijft is een exploitatiefilm waarin vrouwelijke robots niets meer zijn dan seksslaven.

Meredith is een 'wifelike', een robot die wordt gebruikt om het rouwproces van nieuwe weduwnaars te verkorten. Want in plaats van daadwerkelijk de emoties te voelen van dood van hun vrouw, stoppen ze direct al hun energie in een verheerlijkte sekspop die elke dag meer op een mens lijkt. Met haar menselijke partner William lijkt er ook al snel meer aan de hand te zijn, wat zich over de rest van de film uitspeelt.

videotrailers & clips