Bon Bini: Bangkok Nights
De Bon Bini-franchise onderzoekt lekker wat het nog meer kan zijn, zonder te vergeten wat het is.
play

5,1 details

  • 91 Min
  • Komedie
  • Nederland
91 Min Nederland

Wanneer Judeska en Ping Ping een lening afsluiten bij de malafide Aziatische zakenmagnaat Lo Pei Chan om hun fastfoodketen F.C. Kip uit te breiden - en ze de kleine lettertjes niet lezen - raken ze alles kwijt waar ze zo hard voor hebben gewerkt. Ze traceren Lo Pei in het exotische Bangkok waar hij een zwaarbewaakte villa bezit. Daar beramen ze met het hele team van F.C. Kip een gewaagd en levensgevaarlijk plan om terug te stelen wat hen is afgepakt.

Regie
Pieter van Rijn
Cast
Jandino Asporaat, Kwok One, Ankie Beilke, Willy Zogo, Phi Nguyen, Liza Sips, Albert Jan van Rees, Sergio IJssel, Alpha Oumar Barry, Mylène d'Anjou, Murat Toker, Mark van der Laan, Annoy Vorapanya, Liliana de Vries, Yvan Goudard, Herman van Ulzen, Vincent Croiset, Floyd Koster, Patrick Stoof, Jorrit Ruijs, Wing Poon.
Release NL
20.12.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Pieter van Rijn | Scenario: Jandino Asporaat, Michel Bonset en Maarten Swart | Cast: Jandino Asporaat (Judeska, Gerrie, Ahmed en Robertico), Phi Nguyen (Ping Ping), Sergio IJssel (Nolti en Norwin), Ankie Beilke (Yena), Kwok One (Lo-Pei), Alpha Oumar Barry (Kofi), Albert Jan van Rees (Roy), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2023

Je moet het Jandino Asporaat nageven. Terwijl zijn films met veel gemak in het hoekje van veel te plat vermaak worden geschoven, trekt hij niet alleen volle zalen, maar heeft hij ook een abonnement op de publiekprijs bij de Gouden Kalveren. En ongeveer om de film weet hij toch maar weer een positieve recensie van FilmTotaal binnen te slepen. Met Bon Bini: Bangkok Nights omarmt hij tot nu toe het beste wat hij is en wat hij kan. Ja, er valt nog wat te groeien. Maar voor nu: dikke voldoende.

Als er al behoefte is aan consistentie in het Bon Bini Cinematic Universe, dan zal die betrekkelijk zijn. Judeska runt nu de tent in fictief fastfoodrestaurant F.C. Kip, terwijl neefje Robertico de franchise probeert uit te breiden in Ghana. Maar het geld dat daarvoor nodig is, komt niet zomaar. Wanneer Judeska een lening probeert te verkrijgen, wordt ze de bank uitgelachen. En zodra de betalingsdeadline nadert, grijpt ze naar wanhopige middelen: een dubieuze lening bij de malafide Lo-Pei. En ja, uiteraard belazert hij de boel.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Bon Bini: Bangkok Nights Nieuwsberichten