Bye Bye Barry

Bye Bye Barry (2023)

Overdrijven is een kunst, bewijst deze docu over zogenaamd een van de grootste mysteries uit de sportgeschiedenis.
play

6,8 details

  • 92 Min
  • Documentaire
  • Sport
  • Verenigde Staten
92 Min Verenigde Staten

Toen NFL-superster Barry Sanders op het hoogtepunt van zijn carrière verdween, verliet hij de NFL-wereld in shock. Hij was nog steeds in zijn beste jaren en jaagde op het NFL-record aller tijden toen hij aan boord van een vlucht naar Engeland stapte en nooit meer een voet op het veld zette. Nu, 24 jaar later, keert Barry terug door de straten van Londen om eindelijk het mysterie onder ogen te zien.

Regie
Paul Monusky
Micaela Powers
Angela Torma
Cast
Tim Allen, Bill Belichick, Jeff Daniels, Eminem, Kevin Glover, Jemele Hill, Calvin Johnson, Dan Patrick, Jalen Rose, Barry Sanders, Herman Moore, Rodney Peete, Emmitt Smith, Chris Spielman.
Release
21.11.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Paul Monusky, Micaela Powers, Angela Torma | Cast: Barry Sanders (zelf), e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2023

"Een van de grootste mysteries uit de sportgeschiedenis", noemt Prime Video het plotse carrière-einde van American footballspeler Barry Sanders. Een kleine vijfentwintig jaar nadat Sanders schijnbaar uit het niets zijn schoenen aan de wilgen hing, probeert de streamingdienst - met medewerking van de hoofdverdachte zelf - te duiden waarom de razendsnelle running back er op zijn vermeende hoogtepunt de brui aan gaf. Een bescheiden spoiler alert is op zijn plaats: zo raadselachtig als de makers Sanders' beslissing proberen voor te doen, wordt het in Bye Bye Barry eigenlijk nooit.

In 1989 werd Barry Sanders tijdens de beruchte NFL Draft gekozen om als professioneel footballspeler uit te komen voor de Detroit Lions. De jonge Amerikaan had zich als running back (de speler die passes ontvangt en de bal op snelheid in de puntenzone moet zien te krijgen) van Oklahama State University al flink in de kijker gespeeld, maar bij de Lions zou hij zich ontwikkelen tot een heuse football-legende. Wie de talrijke wedstrijdbeelden in deze sportdocumentaire voorbij ziet komen, zal ongetwijfeld begrijpen waarom: eenmaal op snelheid was Sanders zo goed als ongrijpbaar.

videotrailers & clips