Familia

Familia (2023)

Aangedikt drama over beproefde familieverhoudingen kan pas enigszins overtuigen als het al over zijn hoogtepunt is.
play

6,5 details

  • 104 Min
  • Drama
  • Familiefilm
  • Mexico
104 Min Mexico

Leo is eigenaar van een olijvenboerderij in de Guadalupe-vallei. Hij woont samen met zijn zoon Benny, een tiener met het syndroom van Down. Eén keer per maand komen zijn dochters Rebeca, Julia en Mariana langs om bij te praten over het leven. De laatste bijeenkomst heeft onverwacht nieuws gebracht: een voedingsbedrijf heeft een bod gedaan op de familieboerderij. Leo en zijn dochters hebben maar een paar dagen de tijd om te beslissen of ze de plek waar ze allemaal zijn opgegroeid wel of niet willen verkopen.

Regie
Rodrigo García
Cast
Maribel Verdú, Daniel Giménez Cacho, Adolfo Madera, Cassandra Ciangherotti, Ilse Salas, Natalia Solián, Vicky Araico, Andrea Sutton, Isabella Arroyo, Natalia Plascencia.
Release
27.11.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Rodrigo García | Scenario: Rodrigo García, Bárbara Colio | Cast: Maribel Verdú (Clara), Ilse Salas (Rebeca), Daniel Giménez Cacho (Leo), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2023

Een peinzende pater familias wendt zijn blik tot de woonkamer van een huis dat al generaties meegaat. Zijn dochters en enige zoon wonen er al lang niet meer, maar morgen komt de volledige familie weer bij elkaar. Alleen de vader weet dat hij de verhoudingen tijdens de gezamenlijke maaltijd flink op scherp zal moeten zetten. Wat volgt is een verbaal steekspel van ongeloof, teleurstelling en verwijt, dat ironisch genoeg pas weet te overtuigen als Familia eigenlijk al over zijn hoogtepunt is.

Het drama van Familia valt in drie overzichtelijke delen uiteen. Al in de openingsscène blijkt overduidelijk dat vader Leo iets op zijn hart heeft, en zijn drie dochters niet zonder reden naar het Mexicaanse platteland heeft laten terugkeren. Zijn beladen boodschap komt letterlijk op tafel in een uitgebreide maaltijdscène, waarna Rebeca, Julia en Mariana elk op hun eigen manier behoefte hebben aan reflectie en bezinning. Ook Leo's nieuwe partner Clara blijkt niet op de hoogte; de moeder van zijn kinderen is jaren geleden verongelukt.

videotrailers & clips