EXmas

EXmas (2023)

Giftige chemie tussen hoofdrolspelers zit de kerstgedachte in de weg
play

5,3 details

  • 93 Min
  • Komedie
  • Verenigde Staten
  • Canada
93 Min Verenigde Staten

Ali en Graham waren enige tijd gelukkige geliefden en stonden zelfs op het punt te gaan trouwen. Inmiddels zijn ze niet meer samen. Wanneer Graham besluit om zijn familie te verrassen door naar huis te reizen voor Kerstmis, is hij geschokt om te ontdekken dat ze het al vieren met een onverwachte eregast: zijn ex-verloofde Ali. De twee exen gaan vervolgens de strijd met elkaar aan om te zien wie van hen mag blijven tijdens de kerstdagen en wie er moet vertrekken.

Regie
Jonah Feingold
Cast
Kathryn Greenwood, Leighton Meester, Daniel Bacon, Robbie Amell, Michael Hitchcock, Veronika Slowikowska, Steven Huy, Thomas Cadrot, Donna Benedicto, Lucas Chadwick, Emily Schoen, Sofia Irene Worsley, Eleanor Walker, C.J. Wilkins, Brittany Hobson, Dana Stoutenburg, Spencer Borgeson, Rachel Risen.
Release
17.11.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Jonah Feingold| Scenario: Dan Steele | Cast: Leighton Meester (Ali Moyer), Robbie Amell (Graham Stroop), Michael Hitchcock (Dennis), Kathryn Greenwood (Jeannie), Veronika Slowikowska (Mindy), Steven Huy (Eliott) e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2023

Het schijnt dat er bij de totstandkoming van veel Hallmark-kerstfilms begonnen wordt met de titel (een woordgrap) en van daaruit verder wordt gewerkt tot er een script ligt. Hoewel EXmas uit de koker van Buzzfeed studio's komt, doet de film niets om te suggereren dat dit proces daar met meer bezinning gepaard gaat. Het idee? Wat als jouw familie per ongeluk ook je ex-verloofde uitnodigt voor de kerstdagen? De route die de film neemt is na tien minuten al duidelijk, maar de wielen krijgen nauwelijks grip op het asfalt..

Ali en Graham waren perfect samen, tot ze dat opeens niet meer waren. En nu haten ze elkaar. Opgesloten bij de familie van Graham proberen ze de hele film lang elkander zwart te maken met een simpel doel: de familie voor zich winnen en de ander verstoten krijgen. Relatiebreuken zijn complex en zo'n conflict kan je op honderd manieren aansnijden. Maar zoals vaker geldt, kan een simpel praatje van nog geen drie minuten alle haat en nijd de wereld uit helpen. EXmas geeft dat ronduit schaamteloos toe. Kortom, het is wachten tot de personages besluiten geen kinderachtige kleuters meer te zijn.

videotrailers & clips