Mission Raniganj
Indiase rampenfilm zwicht voor melodramatisch heroïsme en laat slachtoffers in overstromende kolenmijn stikken.
play

5,8 details

  • 134 Min
  • Actie
  • Biografie
  • Drama
  • India
134 Min India

Mijningenieur Jaswant Singh Gill leidt een gelukkig leven met zijn zwangere vrouw Nirdosh als hij plotseling hoort dat een nabijgelegen kolenmijn vol is gelopen met water. Er blijken tientallen arbeiders vast te zitten en Jaswant schiet hen te hulp. Hij verzint een gewaagde plan om hen te bevrijden, alhoewel iedereen om hen heen aan zijn plan twijfelt. Jaswant blijft nochtans hoopvol en voltrouwen. Zijn missie wordt niet enkel door de ondergelopen mijn bemoeilijkt, ook moet Jaswant rekening houden met corrupte ambtenaren en ongeduldige dorpelingen.

Alt titel
Mission Raniganj: The Great Bharat Rescue
Regie
Tinu Suresh Desai
Cast
Akshay Kumar, Parineeti Chopra, Rajesh Sharma, Ravi Kishan, Pawan Malhotra, Kumud Mishra, Dibyendu Bhattacharya, Anant Mahadevan, Gaurav Prateek, Khushboo Atre, Veerendra Saxena, Arif Zakaria, Saanand Verma, Raj Awasti, Happy Kalizpuria, Hiten Patel, Sikandar, Lankesh Bhardwaj.
Release
06.10.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Tinu Suresh Desai | Scenario: Deepak Kingrani, Vipul K. Rawal | Cast: Akshay Kumar (Jaswant Singh Gill), Parineeti Chopra (Nirdosh Gill), Rajesh Sharma (Gobardhan Roy), Ravi Kishan (Bhola), Gaurav Prateek (Diwakar) e.a. | Speelduur: 134 minuten | Jaar: 2023

In 1989 redde de nationale held Jaswant Singh Gill meer dan zestig mijnwerkers uit een overstromende mijn in India. De biografische rampenfilm Mission Raniganj: The Great Bharat Rescue vertelt hoe 'Capsule Gill' via een smalle tunnel alle werkers één voor één naar boven wist te takelen in een minuscule capsule. Maar voor de makers blijkt dit waargebeurde verhaal niet opwindend genoeg, en komen er veel toeters en bellen bij kijken om het plot een paar proporties groter op te blazen.

Het grimmige verhaal van een instortende mijn begint met een merkwaardig vrolijke noot. Manager Gill wordt geïntroduceerd als een aantrekkelijke Sikh die weinig verkeerd kan doen, en de sterren van de hemel zingt en danst op een bruiloftsfeest. De kleurrijke trouwerij staat in scherp contrast met de grauwe beelden en krappe ruimtes van de mijn, waar een verkeerd ingecalculeerde explosie leidt tot een overstroming. Het gangenstelsel loopt onder, en tientallen werkers raken opgesloten. Ze zijn overgeleverd aan de keuzes van het bovengrondse management, dat moet beslissen over leven en dood.

videotrailers & clips