The Piper
DVD RELEASE

The Piper (2023)

Een onvoltooid concertstuk zorgt voor horrortaferelen in een film die lijkt te zijn gemaakt met een onvoltooid script.
play

4,3 details

  • 95 Min
  • Horror
  • Verenigde Staten
95 Min Verenigde Staten

Een jonge componiste krijgt de opdracht om het laatste concert van haar overleden mentor af te maken dat onvoltooid bleef na diens onverwachte dood. Al snel ontdekt ze dat het spelen van de door haar mentor geschreven noten verschrikkelijke - zelfs dodelijke - gevolgen heeft. Haar eigen leven riskerend, begint ze aan de missie om de oorsprong van de melodie en de kwaadaardige kracht die het heeft opgewekt, te ontrafelen.

Regie
Erlingur Thoroddsen
Cast
Julian Sands, Charlotte Hope, Oliver Savell, Kate Nichols, Philipp Christopher, Alexis Rodney, Aoibhe O'Flanagan, Pippa Winslow, Salomé Chandler, Boyan Anev, Louise Gold.
Opbrengst
$ 88.944
Release
12.10.2023
Release NL
25.01.2024
Release DVD
26.04.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Erlingur Thoroddsen | Scenario: Erlingur Thoroddsen | Cast: Charlotte Hope (Mel), Aoibhe O'Flanagan (Zoe), Julian Sands (Gustafson), Oliver Savell (Colin), Kate Nichols (Nancy), Alexis Rodney (Philip), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2023

Wanneer een acteur overlijdt, is het niet ongebruikelijk dat daarna nog films uitkomen waarin hij te zien is. Tussen de opnamen en de release verstrijkt meestal wel enige tijd. Aldus zien we de Britse acteur Julian Sands ongeveer een jaar na zijn overlijden (naar schatting althans; zijn lichaam werd pas in juni gevonden) in The Piper een van zijn laatste rollen spelen. Niet bepaald zijn beste, maar wel een die laat zien dat hij gemist zal worden. Al was het maar omdat hij dit soort niemendalletjes met zijn acteerwerk altijd wel een beetje wist te verheffen.

Toepasselijk genoeg gaat de film over de nalatenschap van iemand die is overleden. In de proloog komt een componist op een onprettige wijze aan haar einde, waarna een orkest met de handen in het haar zit over de geplande uitvoering van haar onvoltooide werk. Fluitist en componist Mel werpt zich op om het concertstuk te voltooien. De overleden componist was immers haar mentor en Mel heeft een aardig idee van hoe zij te werk ging.

videotrailers & clips