Time Bomb Y2K

Time Bomb Y2K (2023)

6,3 details

  • 84 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
84 Min Verenigde Staten

Terwijl de klok aftelt naar het begin van de 21e eeuw, wordt de wereld geconfronteerd met de grootste potentiële technologische ramp die de mensheid ooit heeft bedreigd. Het probleem is komisch eenvoudig, maar ongelooflijk complex: een fout die ervoor zou kunnen zorgen dat computers het jaar 2000 verkeerd interpreteren als 1900, waardoor chaos over de hele wereld wordt gezaaid omdat elektronische systemen falen. Deze documentaire is volledig gemaakt met archiefbeelden en is een verhaal over de kracht en kwetsbaarheid van technologie. Door zowel de coöperatieve inspanningen als de massahysterie rond deze mijlpaal opnieuw te beoordelen, onderzoekt 'Time Bomb Y2K' hoe het moderne leven drastisch is veranderd door de digitale revolutie.

Regie
Brian Becker
Marley Mcdonald
Release
03.03.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Brian Becker en Marley Mcdonald | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2023

Zo'n beetje elk jaar is er wel ergens ter wereld een al dan niet religieuze of andere doemdenkende groepering die het einde der tijden voorspelt. Of het nou moet van de Maja-kalender, of er een vage multi-interpretabele voorspelling van de Franse ziener Nostradamus klaarligt: we moeten eigenlijk continu voorbereid zijn op het ergste. De moderne samenleving was echter nog nooit zo overtuigd van zo'n idee dan toen de millenniumbug volop in het nieuws kwam.

We waren in de jaren negentig van de vorige eeuw zo gewend aan en vooral afhankelijk geraakt van computers dat ze ons hele leven hadden overgenomen. En dan hebben we het nog over drieëntwintig jaar geleden, waarbij een PC ongeveer zo groot was als een bescheiden hutkoffer en ons computers draaiden op Windows 98. Het is deze aanloop naar het jaar 2000, voordat de impact van de bug ons allen duidelijk zou worden, die in de behoorlijk achterhaalde docu Time Bomb Y2K centraal staat.

videotrailers & clips