Scotoe

Scotoe (2024)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Scotoe is een nieuwe actie komedie geregisseerd door Jamel Aattache, de regisseur van de Tatta’s films. Acteurs Mohammed Chaara en Sinan Eroglu springen ook bij als regisseurs naast dat ze beide ook de hoofdrollen spelen in deze film.
Straat wijze rechercheurs Sino (Sinan Eroglu) en Mo (Mohamed Chaara) zijn samen opgegroeid in dezelfde wijk in Amsterdam, zo hebben ze de duistere, criminele wereld leren kennen.
Beide leren ze over een grote cocaïnesmokkel, maar door hun eigen Turkse en Marokkaanse werkmethodes worden ze van de zaak gehaald. Zo moeten ze nu zonder dat hun baas erachter komt verder met de zaak om hun carrières te redden.
Naast zelf de hoofdrollen te spelen en bij te springen als regisseurs hebben Mohammed Chaara en Sinan Eroglu ook grotendeels het verhaal van deze film geschreven. Zo weten ze goed hun eigen komedie momenten in de film te plaatsen. Voor hen beide was dit alleen wel meer hun eerste schrijf en regie werk. Zo werden ze wel een beetje gestuurd door de derde regisseur en schrijver, maar proberen de film verder toch wel meer in hun eigen stijl te houden. Door al deze samenwerken in en achter de film hebben de twee personages van de twee samen wel een goede chemie.
Door de meer beginnende en zo wat onervaren kanten van de twee, doet de film wel snel denken aan andere buddy cop films zoals Bad Boys of Rush Hour alleen dan in een ander jasje. De komedie kan zo aan een bekende, goedkope kant blijven, maar dan met een eigen vleugje humor.