Scotoe

Scotoe (2024)

Hoofdrolspelers Mohammed Chaara en Sinan Eroglu redden deze flauwe politiekomedie van de middelmatigheid.
play

4,6 details

  • 85 Min
  • Komedie
  • Nederland
85 Min Nederland

Sino (Sinan Eroglu) en Mo (Mohamed Chaara) groeien op in dezelfde wijk in Amsterdam. Ze leren het klappen van de zweep al op jonge leeftijd kennen en ontwikkelen zich in no time tot twee streetwise rechercheurs. Wanneer ze een grote cocaïnesmokkel op het spoor komen zien ze dat als een enorme kans om zichzelf te bewijzen. Maar hun ‘unieke’ Turkse en Marokkaanse werkmethodes zorgen ervoor dat ze door de hoofdcommissaris (Daphne Deckers) van de zaak worden gehaald. Ze zetten het onderzoek stiekem door en als Sino’s vrouw Esra (Melisa Asli Pamuk) in de zaak verstrikt raakt, moeten ze alles op alles zetten om hun baan en familie te redden.

Regie
Jamel Aattache
Mohammed Chaara
Sinan Eroglu
Cast
Ferdi Stofmeel, Mohammed Chaara, Oscar Aerts, Andre Dongelmans, Sinan Eroglu, Vonneke Bonneke, Daphne Deckers, Donny Singh, Furkan Ates, Rose Bertram, Melisa Pamuk, Saïd Boumazoughe, Emma Deckers, Timo Hegtermans, Julmar Simons.
Release
08.02.2024
Release NL
01.02.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Jamel Aattache, Mohammed Chaara en Sinan Eroglu | Scenario: Mohammed Chaara, Sinan Eroglu en Tijs van Marle | Cast: Mohammed Chaara (Mo), Sinan Eroglu (Sino), Esra (Melisa Asli Pamuk), Daphne Deckers (hoofdcommissaris), e.a. | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2023

Van politieseries en films waarin een bijzondere band tussen twee dienders bestaat/ontstaat, zijn er misschien wel meer dan je lief is. Soms gaat het om een oude rot in het vak die wordt gekoppeld aan een groentje, maar net zo vaak hebben we te maken met twee agenten die kunnen lezen en schrijven met elkaar. In die laatste categorie vallen de Turkse Sino en de Marokkaanse Mo. Ze zijn in dezelfde Amsterdamse buurt opgegroeid en hebben zich bekwaamd in het maken van een teringbende.

In de politiekomedie Scotoe, waarvan de titel verwijst naar het straattaalwoord voor politie, worden ze vaker dan wenselijk ernstig toegesproken door hun hoofdcommissaris. Deze bijrol, 'gespeeld' door voormalig topmodel Daphne Deckers, bewijst maar weer eens dat schoenmakers zich beter bij hun leest houden. Het agentenduo heeft zichzelf weer eens in de nesten gewerkt, juist nu Sino en Mo een grote cocaïnesmokkel op het spoor zijn gekomen. Het gevolg van hun acties is dat ze op non-actief worden gesteld.

videotrailers & clips