Northern Comfort
Gefaalde satire over mensen met vliegangst komt niet van de grond.
play

5,1 details

  • 97 Min
  • Komedie
  • IJsland
  • Verenigd Koninkrijk
  • Duitsland
97 Min IJsland

Een succesvol auteur, een gespannen projectontwikkelaar en een influencer-koppel nemen deel aan een high-end vliegangstcursus. De laatste en ultieme uitdaging van de cursus is een echte vlucht van Londen naar IJsland, die nog dramatischer uitpakt dan de groep ooit had kunnen bedenken. Gestrand in IJsland zullen de ‘Fearless Flyers' hun angsten onder ogen moeten komen om zo hun vleugels uit te kunnen slaan... én te kunnen vliegen.

Regie
Hafsteinn Gunnar Sigurðsson
Cast
Lydia Leonard, Timothy Spall, Ella Rumpf, Nick Blakeley, Gina Bramhill, Rob Delaney, Svandis Dora Einarsdottir, Emun Elliott, Georgi Georgiev, Sverrir Gudnason, Björn Hlynur Haraldsson, Naveed Khan, Graham Littlewood, Simon Manyonda, Serene Gardner Masoud, Ashley McGuire, Ahd Tamimi, Cain Aiden.
Release
09.08.2023
Release NL
01.02.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Hafsteinn Gunnar Sigurðsson | Scenario: Hafsteinn Gunnar Sigurðsson, Halldór Laxness Halldórsson, Tobias Munthe | Cast: Lydia Leonard (Sarah), Timothy Spall (Edward), Ella Rumpf (Coco), Sverrir Gudnason (Alfons), Simon Manyonda (Charles), Emun Elliott (Tom), Björn Hlynur Haraldsson (Dries, Rob Delaney (Ralph)| Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2023

Iedereen is wel ergens bang voor. In Northern Comfort zijn mensen bang om te vliegen. Om hun angst te overwinnen doen ze mee aan de cursus Fearless Flyers. Tijdens een reis naar IJsland vliegt de groep van ramp naar ramp. Elke scène is nog ongemakkelijker en tenenkrommender dan die ervoor. En de grappen die wel goed landen? Die zijn op het vliegveld achtergebleven.

Sarah wil haar vliegangst overwinnen, zodat ze naar Kaapverdië kan met haar nieuwe vriend Tom en zijn dochter. De andere leden van de eigenzinnige groep zijn Edward, een getraumatiseerde veteraan, Alfons en Coco, een verwaand influencerstel, en Charles, de onervaren leider van de cursus. De heenreis is een hele happening, maar hun terugvlucht naar Londen is negen uur vertraagd. De groep zit vast op het koude, besneeuwde IJsland en is op elkaar aangewezen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Northern Comfort Nieuwsberichten