Maboroshi

Maboroshi (2023)

Deze prachtige bovennatuurlijke anime speelt hier en daar leentjebuur, maar kan prima op eigen benen staan.
play

6,8 details

  • 111 Min
  • Animatie
  • Drama
  • Fantasy
  • Japan

De veertienjarige Masamune Kikuiri woont in een stad waar de tijd stilstaat nadat een explosie in een staalfabriek alle vluchtwegen heeft afgesloten. In de hoop dat alles ooit weer normaal wordt, stelt de stad de regel dat er niets veranderd mag worden en brengt Masamune zijn dagen door in een depressie. Op een dag leidt zijn intrigerende en raadselachtige klasgenoot Mutsumi hem naar een hoogoven in de staalfabriek. Daar vindt hij Itsumi, een meisje dat niet kan praten en zich gedraagt als een wilde wolf. Masamune's ontmoeting met deze twee meisjes begint weldra het evenwicht in de wereld te verstoren.

Alt titel
Alice and Therese's Illusory Factory
Regie
Mari Okada
Cast
Junya Enoki, Reina Ueda, Misaki Kuno, Tasuku Hatanaka, Kento Hayashi, Kôji Seto, Yukiyo Fujii, Maki Kawase, Daiki Kobayashi, Ayaka Saito, Setsuji Sato, Taku Yashiro.
Release
15.09.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Mari Okada | Scenario: Mari Okada | Cast: Junya Enoki (Masamune Kikuiri), Reina Ueda (Mutsumi Sagami), Misaki Kuno (Itsumi), Kouji Seto (Akimune Kikuiri), Setsuji Satou (Mamoru Sagami), e.a. | Speelduur: 111 minuten | Jaar: 2023

Het gevoel dat de tijd stilstaat en elke dag hetzelfde is. De dagelijkse sleur zonder vooruitgang. Iedereen kent het wel, maar voor de personages in Maboroshi is het letterlijk het dagelijkse leven. Na een vermeend groot ongeluk bij de staalfabriek in de stad schieten er scheuren door de wolken. Het stadje is vervolgens afgesloten van de buitenwereld, maar nog veel erger: de tijd lijkt volledig stil te staan. Hun levens staan stil, het is eeuwig winter en de hopeloosheid slaat bij mensen toe.

Meteen te zien is dat de animatie werkelijk waar schitterend is. De animatie is bijzonder vloeiend. Je kunt Maboroshi vrijwel op elk moment pauzeren voor een prachtig screenshot. De achtergronden zijn soms net schilderijen en de personages zijn vol karakter. Het is dan ook door de animatiestudio MAPPA gedaan, een ware krachtpatser in het veld. Hun talent spat hier wederom van het scherm af.

videotrailers & clips