Bad Lands

Bad Lands (2023)

Onconventionele Japanse misdaadfilm vermijdt spanning en drama, maar zet in op boeiende persoonlijke interactie.
play

5,6 details

  • 143 Min
  • Misdaad
  • Thriller
  • Japan
143 Min Japan

In Bad Lands wonen er maar twee soorten mensen in het land, zij die bezit hebben en die geen bezit hebben. Neri en zijn jongere broer Joe overleven door voedsel te stelen van de 'bezitters'. Op een avond krijgen ze 'veel geld'. Het blijkt een doos van Pandora te zijn wanneer ze geld willen opnemen. Ze zullen het land moeten zien te verlaten.

Regie
Masato Harada
Cast
Sakura Ando, Noriko Eguchi, Katsuhisa Namase, Ryûdô Uzaki, Ryôsuke Yamada, Canon Nawata, Yoshimi Tendô, Mitsuo Yoshihara.
Release
29.09.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Masato Harada | Scenario: Masato Harada | Cast: Sakura Ando (Neri), Ryôsuke Yamada (Jo), Uzaki Ryudo (Mandala), Namase Katsuhisa (Takajo Masashi), Tendo Yoshimi (Mama Arai), e.a. | Speelduur: 143 minuten | Jaar: 2023

Voor een misdaadfilm heeft Bad Lands een opvallend luchtige toon. Niet dat hij grossiert in lol en gezelligheid, maar de elementen die doorgaans worden ingezet voor spanning en drama krijgen in deze film een vrij alledaagse benadering. Dat hoofdpersoon Neri na tien jaar in een andere stad is thuisgekomen met wat trauma's en een doof oor is dus meer een persoonlijk ongemak dan een synopsis. Dat ze enkele jaren de seksslavin van een onderwereldbaas was, zou van haar een tragische antiheld kunnen maken, maar het is gewoon een stukje achtergrond van een uiterst nuchtere hoofdpersoon.

Neri is in Osaka betrokken bij een organisatie die oude mensen oplicht. Op sommige momenten oogt die zwendel als een goed geoliede machine, maar op andere eerder als een omslachtige manier om wat inkomen bij elkaar te scharrelen. Er gaat namelijk best wat werk in zitten en er moeten een hoop mensen van worden betaald. Het helpt waarschijnlijk niet dat Neri redelijk begaan is met de stumpers die ze voor haar criminele werkzaamheden inzet en hen ook betaalt wanneer de oplichting niet is gelukt.

videotrailers & clips