East of the Mountains
Zet aan het denken over zware thema's, maar laat te veel aan de verbeelding over.
play

6,3 details

  • 93 Min
  • Actie
  • Drama
  • Verenigde Staten
93 Min Verenigde Staten

Wanneer de gepensioneerde hartchirurg Ben Givens te horen krijgt dat hij terminale kanker heeft, neemt hij zijn geliefde hond mee terug naar zijn ouderlijk huis in Oost-Washington. Hij is vastbesloten om zijn leven te beëindigen op zijn eigen voorwaarden. Ben's reis neemt echter een onverwachte wending en wordt al snel een avontuur waartegen hij zichzelf met kenmerkend stoïcisme, humor en vastberadenheid bevecht.

Regie
S.J. Chiro
Cast
Tom Skerritt, Mira Sorvino, Annie Gonzalez, Wally Dalton, Diego Collie, Jule Johnson, Nick Sage Palmieri, John Paulsen, Tee Dennard, Kris Kristensen, Victoria Summer Felix, Lauren Du Pree, Sharva Maynard, Robert Fuentes, Thurman Kellogg, Levi Ralston, Dylan Boeshaar, Donna Dannenmiller.
Release
24.09.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: S.J. Chiro | Scenario: Thane Swigart | Cast: Tom Skerritt (Ben Givens), Mira Sorvino (Renee Givens), Annie Gonzalez (Dr. Anita Romero), Wally Dalton (Aiden Givens), Diego Collie (Derek), e.a. | Speelduur: 84 minuten | Jaar: 2021

Ben Givens heeft opgegeven. De oude man nadert zijn einde en wil daar ook zo snel mogelijk naar toe. Zo graag zelfs, dat hij, voordat East of the Mountains goed en wel begonnen is, een geweer tegen zijn hoofd zet. Hij worstelt om de trekker over te halen. De vraag rijst wat het volgende beeld zal zijn. Het antwoord zit in de titel. East of the Mountains, gebaseerd op de gelijknamige roman van David Guterson, is zwaar en intiem, en vooral gericht op een al wat ouder publiek.

Ben is een gepensioneerde hartchirurg die lijdt aan terminale kanker. Hij heeft de aandoening aan niemand onthuld, zelfs niet aan zijn liefhebbende dochter Renee. Zijn voornemen om zijn einde niet rustig af te wachten, wordt duidelijk in de openingsmomenten van de film. Hij gaat er op dat moment niet mee door, maar besluit in plaats daarvan zijn geliefde spaniël, Rex, mee te nemen om te kamperen en jagen. Hij vertrekt naar het bergachtige gebied van Oost-Washington, waar hij opgroeide, vermoedelijk om de daad af te ronden. Zijn plannen lopen echter al snel in de soep.

videotrailers & clips