Deep Fear

Deep Fear (2023)

Tandeloze haaienthriller neemt zichzelf bloedserieus, maar wil maar niet bijten.

4,1 details

  • 84 Min
  • Actie
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
84 Min Verenigd Koninkrijk

Naomi is een ervaren zeilster die op reis is door het Caribisch gebied om haar vriendje Jackson te ontmoeten. Ze schiet een zinkend schip te hulp met drie overlevenden. Het blijken drugssmokkelaars te zijn die Naomi dwingen om in het wrak te duiken en 850 kilo aan cocaïne terug te halen. Tot overmaat van ramp wordt het plan gedwarsboomd door razende, mens-etende tijgerhaaien die op het wrak zijn afgekomen.

Regie
Marcus Adams
Cast
Mãdãlina Ghenea, Ed Westwick, Macarena Gómez, Stany Coppet, Robert Capelli Jr., Ibrahima Gueye, David Leguesse, Mariana Garradas, Marco Canadea, John-Paul Pace, Tenika Mahoney, Shane Rowe, Natasha Tikasz, Mike Parish.
Release
18.10.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Marcus Adams| Scenario: Robert Capelli Jr., Sophia Eptamenitis Cast: Mãdãlina Ghenea (Naomi), Ed Westwick (Jackson), Macarena Gómez (Maria), Stany Coppet (Jose), Ibrahima Gueye (Barny), John-Paul Pace (Tomas), e.a. | Speelduur: 125 minuten | Jaar: 2023

De filmposters van Deep Fear suggereren dat het hier gaat om een over the top horrorfilm met cocaïne snuivende haaien, maar schijn bedriegt. Met een schipbreukthema op een kalme zee doet de film eerder denken aan de nautische thrillerklassieker Dead Calm dan aan de haaienpulp van Sharknado. Daar hoeft niks mis mee te zijn, mits het goed wordt uitgevoerd. Maar Deep Fear heeft vooral last van een gebrek aan spanning en bloed.

De openingsbeelden van Deep Fear zijn nog wel veelbelovend. In een flashback overleeft de achtjarige Naomi als enige een dramatische schipbreuk. Haar ouders kunnen het helaas niet navertellen, maar dit is voor Naomi geen reden om het open water voortaan maar te mijden. In het hier en nu is ze intussen solozeilster en duikinstructrice. In fraaie onderwaterbeelden gidst Naomi haar neefje Barny door het kraakheldere water van de Caraïben. Dit ziet er allemaal overtuigend uit; zelfs een nieuwsgierige rifhaai die de twee komt inspecteren lijkt niet eens computer-gegenereerd te zijn.