6,8 details

  • 90 Min
  • Drama
  • Historisch
  • België
90 Min België

Vader Van Paemel is boer op de hoeve van baron de Wilde. Tijdens een mondaine jachtpartij op het landgoed van de baron wordt de zachtaardige Désiré Van Paemel zo zwaar gekwetst dat hij invalide blijft. Eduard, de oudste zoon, neemt actief deel aan de stakingen in de stad en is lid van de socialistische arbeidersbeweging. Tegen de zin van boer Van Paemel heeft de oudste dochter, Cordule, een verhouding met de vrijbuiter-stroper Masco en wordt de jongste dochter, Romanie, gedwongen als dienstmeid op het kasteel te gaan werken. Daar wordt ze verleid door Maurice, de zoon van de baron. Wanneer ook Kamiel de hoeve verlaat omdat hij onder de wapens wordt geroepen, gaat het door gebrek aan voldoende werkkrachten steeds slechter op de boerderij

Regie
Paul Cammermans
Cast
Jan Decleir, Thom Hoffman, Viviane de Muynck, Andrea Domburg, Frank Aendenboom, Camilia Blereau, Marc Peeters, Walter Claessens, Carry Goossens, Ille Geldhof, Marijke Pinoy, Danny Hiele, Jos Verbist, Ronnie Commissaris, Luc Philips, Arnold Willems, Mark Van Eeghem, Dries Wieme, Eric Kerremans, Raymond Bossaerts, Karel Deruwe, Chris Boni, Senne Rouffaer, Luc De Wit, Jenny Tanghe, Juliette Van de Sompel, Harry De Peuter, Cecile Rigolle, Frans Van De Velde, Werther van der Sarren, Ronny Waterschoot, Jos Simons, Raf Reymen, Carmen Jonckheere.
Release
01.01.1986

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Gezin van Paemel, Het

acties