Paria

Paria (2024)

  • 83 Min
  • Thriller
  • Nederland
83 Min Nederland

Samuel (35) en Sara (33) zijn samen met hun dochter Faith (15) ontsnapt uit Ghana. Samuel was als politieagent een corruptiezaak op het spoor, maar is sindsdien zijn leven niet meer zeker. Eindelijk, na jaren wachten, krijgen ze in Nederland een appartement aangeboden. Hun nieuwe thuis bevindt zich in een rijke buurt net buiten het centrum. Het jonge gezin is overdonderd als ze het imposante, ruime appartement betreden: zouden ze hier eindelijk opnieuw kunnen beginnen? Hun geluk blijkt echter van korte duur, want zodra Samuel verontrustende gebeurtenissen begint waar te nemen, blijkt dit appartement juist de start van een angstaanjagende nieuwe nachtmerrie.

Regie
Edson da Conceicao
Cast
Kimberley Agyarko, Emmanuel Ohene Boafo, Rian Gerritsen, Micha Hulshof, Thomas Höppener, Michiel Kerbosch, Martijn Nieuwerf, Aminata Soumaoro, Joke Tjalsma, Mara van Vlijmen.

Filmtotaal Recensie

Regie: Edson da Conceicao | Scenario: Philip Delmaar, Safirah Dijkstra, Marieke Mols| Cast: Kimberley Agyarko (Sarah), Emmanuel Ohene Boafo (Samuel), Rian Gerritsen (Karin), Martijn Nieuwerf (Arthur), Aminata Soumaoro (Faith), Mara van Vlijmen (leerkracht), Micha Hulshof (Kees), e.a.| Speelduur: 83 minuten | Jaar: 2024

Immigratie is een belangrijk maatschappelijk thema zo bleek maar weer bij de laatste verkiezingen. De NPO (VPRO) bezorgt ons in dat kader de film Paria, over een Ghanees gezin van drie dat een vrijstaand huis krijgt toegewezen in een bovenmodale woonwijk en daar tegen de nodige problemen aanloopt.

Het Flodderieke uitgangspunt is bedrieglijk, want in Paria zijn er geen komische interacties tussen de drie Ghanezen en de andere buurtbewoners. Dit is een serieuze thriller. Het gezin is Ghana ontvlucht vanwege corruptiepraktijken die vader Samuel aan het licht bracht. Samuel hoopt nog steeds op een snelle terugkeer: hij volgt het nieuws rond de zaak op de voet en doet geen moeite om in te burgeren. Zijn vrouw Sarah en dochter Faith bereiden zich duidelijk wel voor op een lang verblijf in Nederland. Geholpen door de overbuurman proberen ze met gratis spullen van Marktplaats hun huis een thuis te maken.