They Called Him Mostly Harmless

5,0 details

  • Documentaire
  • Verenigde Staten
Verenigde Staten

Wanneer een onbekende wandelaar dood wordt aangetroffen in de wildernis van Florida, geven de autoriteiten een schets vrij. Meerdere wandelaars melden dat ze de man hebben ontmoet. Er is wel één probleem: hij heeft nooit zijn naam verteld. Het kostte twee jaar, duizenden toegewijde internetspeurneuzen en een wonder van de wetenschap om hem uiteindelijk te identificeren. En toen begonnen de problemen pas echt.

Regie
Patricia E. Gillespie
Release
08.10.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Patricia E. Gillespie | Speelduur: 88 minuten | Jaar: 2024

They Called Him Mostly is een grotendeels oersaaie documentaire over de zoektocht naar de identiteit van een anoniem overleden man. Een van de weinige boeiende zaken is hoe amateurs op het internet hier een grote rol bij spelen, en hoe hun arrogantie en onderlinge agressie daarin naar voren komen.

Een wandelaar in Florida vindt een tent met daarin het lijk van een man. De politie is in de veronderstelling dat ze gauw genoeg zullen achterhalen wie dit was, maar identificatie blijkt onmogelijk te zijn. Zelfbenoemde internetdetectives schieten ongevraagd te hulp en stuiten op hetzelfde probleem: wie deze man ook was, hij heeft zijn best gedaan om verborgen te houden hoe hij heette.

videotrailers & clips