Broertje is verdwaald
  • 66 Min
  • Documentaire
  • Nederland
66 Min Nederland

'Broertje is Verdwaald' vertelt het verhaal over een 4-jarig jongetje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitse bezetters werd meegenomen en de impact die zijn verhaal nog steeds heeft.

Regie
Bart Hölscher
Release
15.02.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Bart Hölscher | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2024

Elk jaar bij de Nationale Dodenherdenking stellen sommigen de vraag hoe lang we nog door moeten gaan met het herdenken van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Zelfs nu het accent mede is komen te liggen op de slachtoffers van andere oorlogen en conflicten. De generatie die de verschrikkingen van de Holocaust heeft meegemaakt wordt door het verstrijken van de tijd steeds kleiner. Toch blijft herdenken essentieel.

Voor wie nog overtuigd moet worden hoe de Tweede Wereldoorlog nog steeds doorwerkt in de huidige generaties is de documentaire Broertje Is Verdwaald een absolute must, en eigenlijk ook voor alle andere geïnteresseerden. De documentaire van Bart Hölscher staat stil bij de onverteerbare dood van de destijds vier jaar oude Limburgse Léon Wesly. Zijn broer en zussen proberen ruim tachtig jaar na dato niet alleen een reconstructie over te brengen, maar zich ook te verzoenen met het verleden.