Jigarthanda Double X
Een fantastische mix van commerciële en kunstcinema, die samenkomend in een ware lofzang op het medium film.
play

8,1 details

  • 172 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Drama
  • India
172 Min India

De bedeesde gevangene Kirubai wordt door een politieagent gedwongen om de meedogenloze gangster en Clint Eastwoord-fan Caesar te vermoorden. Kirubai doet alsof hij filmmaker is ? en wel een protegé van de legendarische Satyajit Ray ? om zijn doelwit te verleiden met de droom om filmster te worden en hem vervolgens te pakken. Kirubai en Caesar beginnen samen aan een filmproject, maar merken al snel dat hun fictie wordt ingehaald door de realiteit.

Regie
Karthik Subbaraj
Cast
Raghava Lawrence, S.J. Suryah, Nimisha Sajayan, Ilavarasu, Naveen Chandra, Sathyan, Sanjana Natrajan, Shine Tom Chacko, Aravind Akash, Ashraf Mallissery, Vidhu, Kapila Venu, Aranganathan, Adithya Bhaskar, Bava Chelladurai, Bhavaa Chelladurai, Vishnu Govind, Jaikumar.
Release
10.11.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Karthik Subbaraj | Scenario: Karthik Subbaraj | Cast: Raghava Lawrence (Alliyus Caesar), S.J. Suryah (Kirubakaran/Ray Das), Nimisha Sajayan (Malaiarasi), Ilavarasu (Karmegham), Naveen Chandra (Rathna Kumar), e.a. | Speelduur: 172 minuten | Jaar: 2023

Een film waarin een film gemaakt wordt, met veel plottwists, een hoog tempo en diepere lagen, die tegelijkertijd kleurrijk, spectaculair en bloederig, en ook nog eens de moeite van het kijken waard is? Dat is Jigarthanda DoubleX, de spirituele opvolger van Jigarthanda uit 2014. Net als in zijn voorganger, volgt Jigarthanda DoubleX het verhaal van een regisseur die een film moet maken over een beruchte gangster. Karthik Subbaraj neemt andermaal plaats in de regisseursstoel, en levert een ware ode aan cinema.

Het gecompliceerde verhaal begint met Kirubakaran. Hij heeft ambities om politieagent te worden, maar wordt door een vreemde wending het lot gedwongen om de beruchte en machtige gangster Alliyus Caesar te vermoorden. Vol zenuwen zoekt hij naar een manier om dat voor elkaar te krijgen, tot hij erachter komt dat Caesar groot fan is van Clint Eastwood en op zoek is naar een regisseur. Kirubakaran ziet zijn kans schoon en neemt de identiteit aan van Ray Das, regisseur.

videotrailers & clips