El Eco

El Eco (2023)

Mijmerende docufictie over een afgelegen dorp in Mexico waar de tijd stilstaat en voor elkaar zorgen voorop staat.
play

8,0 details

  • 102 Min
  • Documentaire
  • Mexico
  • Duitsland
102 Min Mexico

Een wonderschone film die je meeneemt naar het paradijselijke El Eco in Mexico. Hier, hoog boven op een heuvel, heeft een kleine gemeenschap zich genesteld te midden van uitgestrekte natuur. De mannen werken veelal buitenshuis, waardoor de vrouwen en kinderen het ritme van het leven bepalen...

Alt titel
The Echo
Regie
Tatiana Huezo
Cast
Montserrat Hernandez, María de los Ángeles Pacheco Tapia, Luz María Vázquez González, Sarahí Rojas Hernández, William Antonio Vázquez González, Uriel Hernández Hernández, Ramiro Hernández Hernández, Berenice Cortés Muñoz, Andrea González Lima.
Release
17.02.2023
Release NL
14.03.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Tatiana Huezo | Scenario: Tatiana Huezo | Cast: Montserrat Hernández Hernández (Montse), Maria de los Ángeles Pacheco Tapia (Abuela Ángeles), Luz María Vázquez González (Luz Ma), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2024

We zouden in onze moderne gehaaste maatschappij haast vergeten waar het leven daadwerkelijk om draait. Dan is het wel eens prettig, maar ook confronterend, om een spiegel voorgehouden te krijgen. Maar zaligmakend zijn culturen die amper bekend zijn met de druk van wat wij de moderne samenleving noemen nou ook weer niet. Dat bewijst de indringende documentaire El Eco wel, waar de lokale bevolking problemen kent waar wij wellicht onze schouders bij zouden ophalen.

Het is onmogelijk om een antropologisch document zoals deze zesde film van documentairemaker Tatiana Huezo te bezien zonder onze westerse bril af te zetten. Referentiekaders zijn nou eenmaal essentieel in het beleven van documentaires. Maar de beste documentaires leren de kijker uiteindelijk om deze bril voorzichtig af te zetten en de wereld met andere ogen te bekijken. Het klinkt wellicht hoogdravend, maar dit besef dringt bij El Eco wel geleidelijk binnen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

El Eco Nieuwsberichten