Buenas Chicas

Buenas Chicas (2024)

Een jonge advocate reist naar Spanje om haar carrière te redden. Helaas gaan haar vriendinnen mee.
play

5,1 details

  • 90 Min
  • Komedie
  • Nederland
90 Min Nederland

Billie (Susan Radder) is een superambitieuze junior advocaat met het hart op de tong. Maar nadat ze een belangrijke zaak heeft verpest, dreigt ze te worden ontslagen. Om dit te voorkomen gaat ze met haar beste vriendinnen Allegra (Noël van Kleef) en Coosje (Britt Scholte) op wijnreis naar het zonnige Spanje. Billie?s werkelijke doel? Haar baan behouden door de Spaans-Nederlandse wijnboer Bruno (Juvat Westendorp) te overtuigen om zijn wijngaard op te geven en zijn grond te verkopen aan Billie?s cliënten die daar een golfresort willen bouwen. Eenmaal in Spanje loopt echter niets zoals het moet en tot overmaat van ramp staat Billie?s collega en ex-geliefde Rogier (Thijs Boermans) ook nog onverwachts op de stoep.

Regie
Pim van Hoeve
Cast
Susan Radder, Thijs Boermans, Juvat Westendorp, Steef Cuijpers, Britt Scholte, Noël van Kleef, Robin Frings, Ilse Dorine.
Release
07.03.2024
Release NL
07.03.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Pim van Hoeve | Scenario: Karen van den Ende, Jacqueline Rogers | Cast: Susan Radder (Billie), Juvat Westendorp (Bruno), Noël van Kleef (Allegra), Britt Scholte (Coosje), Thijs Boermans (Rogier), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2024

Pim van Hoeve wil duidelijk graag een western maken naar receptuur van Sergio Leone. Alleen worden in Nederland geen westerns gemaakt en dus verwerkt Van Hoeve zijn hommages dan maar in films die ver buiten dit genre vallen. Hij deed dat tien jaar geleden al in de jeugdfilm Dummie de Mummie en nu weer in de romantische komedie Buenas Chicas. In ieder geval speelt die laatste zich af op het Spaanse platteland, waarmee Van Hoeve toch ietsje dichter bij de opnamelocaties van Leones westerns is gekomen. Nog ongeveer vierhonderd kilometer tot de woestijn van Almería.

De vraag is echter wie Van Hoeve hier blij mee maakt. Vermoedelijk vooral zichzelf, want liefhebbers van Nederlandse romkoms zullen waarschijnlijk niet erg vertrouwd zijn met spaghettiwesterns uit de jaren zestig. De auditieve en visuele hommages aan het werk van Leone lijken vooral een manier voor Van Hoeve om het project enigszins interessant te houden, want op alle overige vlakken is Buenas Chicas een typische Nederlandse romkom die maar weinig ruimte laat voor creativiteit.

videotrailers & clips