Future Me

Future Me (2024)

Docufictie van en over Vincent Boy Kars zegeviert dankzij minimaal navelstaren en empathische benadering.
play

6,3 details

  • 97 Min
  • Documentaire
  • Nederland
97 Min Nederland

In 'Future Me' maakt filmmaker Vincent Boy Kars zichzelf tot de pion van zijn eigen film en wordt hij geconfronteerd met diepgewortelde angsten en verlangens. Lukt het hem om zichzelf te bevrijden van zijn verleden en de persoon te worden die hij wil zijn in de toekomst?

Regie
Vincent Boy Kars
Cast
Damaris de Jong, Martijn Lakemeier, Saskia Temmink, Leopold Witte, Kwinn Kruik, Joris Rombout.
Release
25.01.2024
Release NL
07.03.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Vincent Boy Kars | Scenario: Vincent Boy Kars, Jolein Laarman, Jeroen Scholten van Aschat | Cast: Vincent Boy Kars (zichzelf), Martijn Lakemeier (Vincent), Damaris de Jong (Eva), Leopold Witte (Robert Jan), Saskia Temmink (Monica), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2024

Nadat hij eerst twee docufictiefilms maakte over het leven van een willekeurig persoon, moet filmmaker Vincent Boy Kars er nu zelf aan geloven in Future Me. Hij ziet zich geconfronteerd met zijn persoonlijke tekortkomingen op verschillende manieren, waarbij zijn overleden vader als een rode draad rondwaart. Martijn Lakemeier (De Oost, Goodbye Stranger) speelt in fictieve segmenten en tijdens improvisaties in een theater de regisseur, die zelf ook meespeelt met de acteurs en voor de rest zichzelf filmt tijdens openhartige therapiesessies.

In onder andere een voice-over van Lakemeier geeft Kars toe graag de controle te houden, iets wat ook terugkomt in de strakke kaders waarin de acteurs zijn leven naspelen in sobere decors. Naast de jarentachtigachtige neonbelichting en denderende synthesizers als muzikale begeleiding voelen de stilistische keuzes soms koket aan, wanneer de microfoons opzichtig in beeld hangen of de regisseur instructies roept op de achtergrond. Het door elkaar husselen van waar gebeurde feiten met verzonnen scenario's vormt een vette knipoog, waarin het breken van de vierde muur gretig plaatsvindt.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Future Me Nieuwsberichten