Almanak, Vrouwen Om Van Te Houden
Collectie korte verhalen laat zien wat vrouwen moeten doorstaan om op een betere plek uit te komen.
play

8,8 details

  • 71 Min
  • Drama
  • Nederland
71 Min Nederland

Almanak, vrouwen om van te houden is een boeiende collectie van vier korte films die diep ingaan op de veelzijdige ervaringen van vrouwen uit verschillende achtergronden en omstandigheden. Elke film biedt een uniek perspectief op de uitdagingen, veerkracht en complexiteit van het vrouwelijke leven en verenigt ze onder het gemeenschappelijke thema van liefde en zelfontdekking in het licht van tegenspoed...

Regie
Stephan Brenninkmeijer
Cast
Joep Sertons, Michiel Zeegers, Jaap Postma, Nienke Brinkhuis, Heidi Groen, Sytse Faber, Tanya Shpadi, Daria Zueva, Rolph Goosens, Femke Bakker, Charlie Curilan, Pelly Hava, Lara Stanisic, Olga Vatsko, Katja Mavrina, Vincent Hoozemans, Nadine Kamer, Madelon Schoenmaker.
Release
07.03.2024
Release NL
07.03.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Stephan Brenninkmeijer | Scenario: Stephan Brenninkmeijer, Anna Elenkina, Stuart White | Cast: Tanya Shpadi (Irina), Darvia Zueva (Masha), Sytse Faber (Patrick), Rolph Goosens (Jan) | Speelduur: 71 minuten | Jaar: 2024

In Almanak: Vrouwen om van te Houden volgen we vier verschillende korte films met een vijfde film die er als een rode draad doorheen loopt. De vijfde korte film is de opening en betreft een man en vrouw van middelbare leeftijd die via een datingapp een eerste afspraakje hebben (heel realistisch en vriendelijk neergezet door Femke Lagerveld). Dit verhaal wordt voor Nederlandse acteerbegrippen heel naturel en soepel gespeeld. Het is een voorzichtige en aftastende eerste date, het absolute begin van twee mensen die elkaar nog niet kennen. Het sociale ongemak van hun eerste ontmoeting spat van het scherm.

Drie van de vier films die volgen zijn mooi en sfeervol maar voelen iets te vlak, als een soort kleine dagdromen die ook snel weer verwaaien. Last Bus, waarin gegijzelde toeristen uit een bus proberen te ontsnappen, heeft iets prettigs, spannends en komisch. Mensen die samen gevangen zitten in een benarde situatie, is altijd een interessant gegeven en past goed in de klassieke filmtraditie. Het acteerwerk is hier en daar een beetje rommelig, want niet iedereen is even overtuigend in zijn paniekerigheid. Het verhaal van de moeder en de dochter in Vogels, die samen tijdens de zomer in een verlaten balletschool vertoeven en daar een mooie en exotische vrouw in de balletzaal treffen, is iets te vergezocht.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Almanak, Vrouwen Om Van Te Houden Nieuwsberichten