Giannis: The Marvelous Journey

7,3 details

  • 109 Min
  • Sport
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
109 Min Verenigde Staten

Voordat Giannis Antetokounmpo meermaals beste speler werd en een NBA-titel won, was hij een buitenbeentje, een jonge immigrant die met zijn familie aan de rand van de Griekse samenleving leefde. Vervolgens pakte Giannis, geïnspireerd door de beelden van NBA-sterren in een internetcafé, een basketbal. Het was de eerste stap van een epische, hartverscheurende en uiteindelijk prachtige reis.

Regie
Kristen Lappas
Cast
Ernie Johnson, Giannis Antetokounmpo, Alex Antetokounmpo, Kostas Antetokounmpo, Thanasis Antetokounmpo, Veronica Antetokounmpo, Vin Baker, Tony Lee Gratz, Jason Kidd, Jrue Holiday, Khris Middleton, Mariah Riddlesprigger, Kenny Smith, Francis Antetokounmpo, Malika Andrews, John Hammond, Marques Johnson, Dr. Chima Korieh.
Release
19.02.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Kristen Lappas | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2024

Giannis Antetokounmpo is vandaag de dag een van de allerbeste basketbalspelers van de wereld. Het verhaal hoe hij het zo ver heeft kunnen schoppen is even inspirerend als onwaarschijnlijk. Hij groeide op in Griekenland, waar hij het enorm zwaar had omdat zijn ouders immigranten waren. Toen leefde hij van dag tot dag en had als enige doel om die avond te kunnen eten. Nu wint hij kampioenschappen en MVP-trofeeën in de hoogste basketbalcompetitie. Hij is echter nog steeds even nederig en dankbaar.

Het verhaal van Antetokounmpo lijkt zo uit een boek te komen. Zijn ouders vluchtten uit Nigeria om in Griekenland een beter leven te vinden. Daar hadden zij het echter ook zwaar en leefden in zware armoede. Daarnaast werd er in de achterbuurten van Athene niet positief gekeken naar immigranten en heerste er geweld. Antetokounmpo begon op zijn elfde met basketballen. Pas op zijn vijftiende begon hij dit echt serieus te nemen, en toen leek er eindelijk licht aan het einde van de tunnel te verschijnen.