Ama Gloria

Ama Gloria (2023)

Intieme, zintuiglijke film over de relatie tussen oppaskind en oppas barst van de liefde.
play

7,2 details

  • 83 Min
  • Drama
  • Frankrijk
83 Min Frankrijk

De zesjarige Cleo is dol op haar kindermeisje Gloria die haar sinds haar geboorte heeft opgevoed. Wanneer Gloria dringend huiswaarts in Kaapverdië moet keren om voor haar eigen kinderen te zorgen, laat Cleo haar beloven om elkaar nog een laatste keer te zien. Hierop nodigt Gloria het meisje uit om de zomerperiode samen op het eiland door te brengen.

Regie
Marie Amachoukeli-Barsacq
Cast
Louise Mauroy-Panzani, Ilça Moreno Zego, Abnara Gomes Varela, Arnaud Rebotini, Bastien Ehouzan, Domingos Borges Almeida, Fredy Gomes Tavares, Delfi Rodrigues Dos Sanches, Sidney Cardoso, Marc Lafont, Manuel José Sovares, Denis Ortega Acevedo.
Release
30.08.2023
Release NL
28.03.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Marie Amachoukeli-Barsacq | Scenario: Marie Amachoukeli-Barsacq en Pauline Guéna | Cast: Louise Mauroy-Panzani (Cléo), Gloria (Ilça Moreno Zego), Fredy Gomes Tavares (César), Abnara Gomes Varela (Fernanda), Arnaud Rebotini (Arnaud) | Speelduur: 83 minuten | Jaar: 2023

Een meisje slaapt. Haar vuistje ligt gebald naast haar hoofd. Eén van haar voetjes steekt uit het dekbed. Zachtjes duwt een vrouw het voetje onder het dekbed. Ze kust het meisje op haar kruin. Dit is de hechte relatie tussen Cléo en haar oppas Gloria. Gloria moet echter terug naar haar geboorteland Kaapverdië als haar moeder komt te overlijden. Cléo mag in de zomervakantie komen logeren om Gloria weer te zien, maar daar ontmoet ze ook Gloria's eigen kinderen. Is er wel plek voor Cléo op Kaapverdië? Deze interessante en complexe relatie is het onderwerp van Àma Gloria, een film die barst van de liefde.

Het mooiste en knapste aan Àma Gloria is hoe hij door middel van close-ups de intimiteit tussen Gloria en Cléo verbeeldt. Ze lijken als een Siamese tweeling letterlijk aan elkaar gehecht. De liefde tussen de twee blijkt vooral uit de kleine details waar de camera op focust. De shampoo die Gloria uit Cléo's oor wast of het zachtjes blazen op de schaafwonden op Cléo's handen die ze opliep bij een val in de speeltuin. Je eigen jeugdherinneringen lijken door te echoën omdat de details zo universeel en herkenbaar zijn. Àma Gloria is daarmee een evenwichtige mix van melancholie, nostalgie en vreugde.

videotrailers & clips