Les Indésirables
Sterke Franse film over de verpauperde buitenwijken van Parijs stemt tot nadenken.
play

6,1 details

  • 105 Min
  • Drama
  • Frankrijk
  • België
105 Min Frankrijk

Nadat de burgemeester plotseling komt te overlijden, wordt hij opgevolgd door de jonge, idealistische arts Pierre. Deze wil diens beleid voortzetten en de arbeiderswijken opschonen. Haby is van Malinese origine die er in een vervallen flatgebouw woont en in deze buurt is opgegroeid. Ze weigert toe te kijken hoe haar familie hun woonplek moet verlaten.

Regie
Ladj Ly
Cast
Alexis Manenti, Steve Tientcheu, Aurélia Petit, Jeanne Balibar, Bass Dhem, Nizar Ben Fatma, Stéfan Godin, Carima Amarouche, Anta Diaw, Aristote Luyindula, Judy Al Rashi, Mohamad Al Rashi, Djénéba Diallo, Gladys Chauvellier, Olivier-Pierre Richard, Philippe Collin, Madeleine Baudot, François Perache.
Release
06.12.2023
Release NL
28.03.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Ladj Ly | Scenario: Dominique Baumard, Giordano Gederlini, Ladj Ly | Cast: Anta Diaw (Haby Keita), Aristote Luyindula (Blaz), Alexis Manenti (Pierre Forges), Aurélia Petit (Nathalie Forges), Steve Tientcheu (Roger Roche), e.a | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2024

Ladj Ly, bekend van de korte en geprezen film The Pitiful (2017) en zijn grote films Les Misérables (2019) en Athena (2022), gaat op vaste voet verder met zijn nieuwste film Les Indésirables.

De film is cinematografisch helder en de rauwheid liegt er niet om. De banlieue van Parijs wordt sterk in beeld gebracht en de openingsscène waarin Haby's grootmoeder in haar kist van de eindeloze treden wordt gedragen, zet duidelijk de toon. Haby woont nog thuis en beschouwt het tafereel met een intense blik. De flat waarin haar familie woont, is al jaren niet onderhouden en compleet verwaarloosd. Haar woonsituatie is een kwestie van behelpen. Als de gemeenteraadsleden en politieagenten zelf de trappen van de rouwe flat beklimmen zijn ze meteen buiten adem - maar de bewoners moeten het er maar mee doen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Les Indésirables Nieuwsberichten