My Name Is Loh Kiwan
Dit verhaal over verlies, overlevingsdrang en spoken uit zowel het verleden als de toekomst duurt helaas net iets te lang.
play

6,8 details

  • 131 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Zuid-Korea
131 Min Zuid-Korea

De Noord-Koreaanse overloper Loh Kiwan ontsnapt uit China en wil de laatste wens van zijn moeder vervullen: een plek vinden waar hij op zijn eigen voorwaarden kan leven. Hij reist naar België om de vluchtelingenstatus aan te vragen, maar komt uiteindelijk in het ongewisse terecht, zonder middelen om in zijn levensonderhoud te voorzien en zonder een dak boven zijn hoofd te hebben. Dan ontmoet hij Marie. Ze beginnen ze zich tot elkaar aangetrokken te voelen vanwege hun gedeelde ervaringen en emoties.

Alt titel
Ro Gi Wan
Regie
Kim Hee Jin
Cast
Song Joong-ki, Jo Han-chul, Kim Sung-ryung, Seo Hyun-woo, Lee Sang-hee, Harry Szovik, Lee Il-hwa, Choi Sung-eun, Kembe Sorel, Matt Silverman, Frédéric Clou, Kaan Abdullah, Selmeci Lili, Zoltán Palotai, Márk Halécius.
Release
19.01.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Hee-jin Kim | Scenario: Hee-jin Kim | Cast: Joong-ki Song (Kiwan), Sung-eun Choi (Marie), Han-chui Jo (Yoon-seong), Sang-hee Lee (Seon-ju), Sung-ryung Kim (Ok-hee), Matt Silverman (Gerd), e.a. | Speelduur: 131 minuten | Jaar: 2024

De knappe dertiger Kiwan ontvlucht Noord-Korea en vraagt asiel aan in Brussel. In afwachting van zijn proces leeft hij op straat of in een wc-hokje en verzamelt flessen om in zijn onderhoud te voorzien. Op een dag loopt hij de eveneens knappe Koreaans-Belgische Marie tegen het lijf en raken hun levens, die toch al vol problemen zitten, op een complexe manier met elkaar verstrengeld. Er hangt romantiek in de lucht, maar dit K-drama is overwegend niet van het zoetsappige soort. My Name Is Loh Kiwan vertelt een mooi verhaal over verlies, overlevingsdrang en spoken uit zowel het verleden als de toekomst.

Het verleden dat soms in flashbacks getoond wordt, speelt zich niet af in Noord-Korea. My Name Is Loh Kiwan heeft wat dat betreft geen enkele politieke boodschap en gaat niet over de gruwelen van het regime in Kiwans thuisland. Het is een gegeven dat hij uit Noord-Korea is gevlucht, maar dat wordt verder niet uitgewerkt en dat is ook niet nodig. De film heeft genoeg aan het drama dat zich na zijn vlucht afspeelt.

videotrailers & clips