Música

Música (2024)

6,8 details

  • 91 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
91 Min Verenigde Staten

De jonge straatmuzikant Rudy kampt met synesthesie en hoort voortdurend elk geluid uit zijn omgeving. Hij zit in een periode waarin hij radeloos is over de gezondheid van zijn moeder en over zijn langdurige relatie. Ook wacht hem een onzekere toekomst en voelt hij zich onder druk gezet op vlak van de liefde en familie, en moet hij in New Jersey zijn weg vinden als man met Braziliaanse roots. Op een dag ontmoet hij Isabella.

Regie
Rudy Mancuso
Cast
J.B. Smoove, Bianca Comparato, Camila Mendes, Milly Guzman, Andy Muschietti, Rudy Mancuso, Francesca Reale, Andy Grotelueschen, Maria Mancuso, Camila Senna, Regina Schneider, Gregory Jones, Finn Brown, The Silvin G, Bia Borinn, Josanna Vaz, Gabriela Amerth, Etienne Stadwijk.
Release
13.03.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Rudy Mancuso | Scenario: Rudy Mancuso en Dan Lagana | Cast: Rudy Mancuso (Rudy), Camilla Mendez (Isabella), Francesca Reale (Haley), Maria Mancuso (Maria), J.B. Smoove (Anwar), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2024

Zintuigelijke waarneming is niet alleen complex, maar vooral niet alleen maar zwart-wit. Er zijn aanzienlijk wat mensen die zintuigelijke prikkels niet kunnen scheiden. Zie zien bijvoorbeeld kleuren bij letters of cijfers, of voelen de pijn van een ander fysiek in hun eigen lichaam. Dit fenomeen heet synesthesie. Vlogger, acteur, poppenspeler en muzikant Rudy Mancuso kan bijvoorbeeld geen alledaagse geluiden horen zonder dat hij er ritmes in herkent.

In zijn regiedebuut Música heeft Mancuso zijn eigen ervaringen en levensverhaal verweven met een fictieve versie van zichzelf. De film-Rudy groeide net als de echte Rudy op in de Amerikaanse staat New Jersey, in Newark, in de rook van New York. De gefictionaliseerde Rudy is een student marketing die zwaar onder de plak zit bij niet alleen zijn veeleisende vriendin Haley, maar misschien nog wel meer bij zijn Braziliaanse moeder.

videotrailers & clips