How to Date Billy Walsh
Deze romkom lijkt de clichés leuk te ontwijken, maar het laatste halfuur gooit roet in het eten.

4,9 details

  • 98 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Verenigd Koninkrijk
98 Min Verenigd Koninkrijk

Tieners Amelia en Archie zijn al sinds hun kindertijd beste vrienden. Archie is er altijd geweest om Amelia's ruzies op te lossen en te lachen om haar grappen, terwijl hij zijn levenslange liefde voor haar geheim hield. Net als hij de moed verzamelt om zijn gevoelens te uiten, valt Amelia voor Billy Walsh, de nieuwe Amerikaanse uitwisselingsstudent. Archie is er kapot van en doet zijn uiterste best om Amelia en Billy bij elkaar weg te houden. Terwijl hij ze juist dichter naar elkaar duwt, riskeert Archie zijn beste vriendin te verliezen.

Regie
Alex Pillai
Cast
Kunal Nayyar, Lucy Punch, Tanner Buchanan, Nick Frost, Tim Downie, Charithra Chandran, Guz Khan, Sebastian Croft, Daisy Jelley, Casper Knopf, Nathan Hall, Maddie Holliday, Jocelyn Jee Esien, Luyanda Unati Lewis-Nyawo, Charles Camrose, Abbie Hutchinson, Ruby Amber, Henry Reinhart.
Release
05.04.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Alex Pillai| Scenario: Alexander J. Farrell, Greer Ellison | Cast: Sebastian Croft (Archibald/Archie), Charithra Chandran (Amelia/Milly), Tanner Buchanan (Billy Walsh), Daisy Jelley (Amber), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2024

Tieners Archie en Amelia zijn al vrienden sinds hun geboorte. Ze delen alles met elkaar, behalve dan dat Archie al zijn hele leven verliefd is op Amelia. Als het laatste jaar van de middelbare school aanbreekt heeft Archie eindelijk een plan om Amelia over zijn gevoelens te vertellen, maar dit wordt belemmerd door Billy Walsh. Amelia wordt stapelverliefd op deze jongen, die door de film niet heel aardig behandeld wordt. Dit zorgt samen met een veel te wreed plan van het hoofdpersonage voor een wrange nasmaak bij deze op andere vlakken prima romantische komedie.

How to Date Billy Walsh begint bij het einde: een gehavende Archie sprint het eindejaarsfeest binnen en pakt de microfoon. Hij richt zich in eerste instantie naar Amelia, maar begint dan plots te praten naar de camera. Hij zegt in deze korte monoloog onder andere dat liefde pijn doet en noemt Amelia zijn 'ex-best friend'. Hierdoor trekt de film gelijk de aandacht en bouwt het al een beetje spanning op voor het einde. Archie behoudt deze aandacht daarna goed door de verplichte introductie over zijn en Amelia's leven lekker kort te houden.