Sulle nuvole

Sulle nuvole (2022)

4,7 details

  • 100 Min
  • Romantiek
  • Italië
100 Min Italië

Nic Vega heeft een succesvol verleden in de muziek, met een glorieuze zangcarrière achter de rug en een grote liefdesgeschiedenis die jaren geleden eindigde. Nic zit inmiddels al een tijdje in een crisis en beseft dat hij alles kwijt is: roem, vrienden en inspiratie. Nic besluit terug te keren naar Francesca, hopende hun liefde nieuw leven in te blazen.

Alt titel
On the Clouds
Regie
Tommaso Paradiso
Cast
Marco Cocci, Barbara Ronchi, Paolo Briguglia, Bettina Giovannini, Fabio Morici, Gianni Morandi, Simone Pulcini.
Release
26.04.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Tommaso Paradiso | Scenario: Chiara Barzini, Luca Infascelli, Tommaso Paradiso | Cast: Marco Cocci (Nic Vega), Barbara Ronchi (Francesca), Paolo Briguglia (Riccardo), Bettina Giovannini (moeder Francesca), Fabio Morici (Paolo), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2022

Bij een bezoek aan zijn oude woonplaats Rome belandt de aan lagerwal geraakte muzikant Nic bij zijn ex Francesca op de bank, door al dan niet onvermijdelijke problemen. De strekking van On the Clouds lijkt te zijn dat deze twee elkaar zullen terugvinden, maar de film maakt dit allerminst voelbaar voor de kijker. Bij vlagen lijkt het verhaal over andere dingen te gaan, zoals de stad of de muziek. Maar het gaat helaas vooral over lucht, waarmee de film in ieder geval een passende titel heeft.

Dronken en vol zelfmedelijden zwerft Nic door Rome. Hij trekt daarbij continu een gepijnigd gezicht à la Adrien Brody, maar zonder diens charme. Nics pijn is vooral gebaseerd op het verlies van zijn zangcarrière, maar de kijker zal weinig begrip opbrengen voor deze dramaqueen. Later leert de kijker dat hij eigenlijk maar één hit heeft geproduceerd en zelfs nog behoorlijk lang geleden. En zo is er nog meer waardoor dit personage geen sympathie opwekt.

videotrailers & clips