Bleeding Love

Bleeding Love (2023)

Vader en dochter McGregor in solide roadmovie van een Nederlandse regisseur.
play

5,5 details

  • 96 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
96 Min Verenigde Staten

In een poging om zich na een periode van afwezigheid te herenigen met zijn dochter, neemt een vader haar mee op een roadtrip naar Santa Fe, New Mexico. Onderweg komen ze een aantal interessante personages en obstakels tegen terwijl ze hun relatie proberen op te lossen.

Regie
Emma Westenberg
Cast
Clara McGregor, Ewan McGregor, Devyn McDowell, Vera Bulder, Travis Hammer, Kim Zimmer, Jake Weary, Willard Runsabove, Kristin K. Berg, Sasha Alexander, Eve Kozikowski, Jacob Browne, Helen Trencher, Ilasiea Gray, Fischer Knapp, Mat Mahboub, Farooq A. Qureshi, Clint Obenchain.
Release
16.02.2024
Release NL
28.03.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Emma Westenberg | Scenario: Vera Bulder, Ruby Caster, Clara McGregor | Cast: Clara McGregor (dochter), Ewan McGregor (vader), Vera Bulder (Tommy), Jake Weary (Kip), Kim Zimmer (Elsie), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2023

Bleeding Love is het speelfilmdebuut van de Nederlandse Emma Westenberg, die eerder videoclips, commercials, kortfilms en televisieafleveringen maakte. Niet geheel onervaren dus, maar met een hoofdrol voor Hollywoodster Ewan McGregor, een andere hoofdrol voor zijn dochter en beiden in een rol als producent is het altijd even afwachten of zo'n relatief nieuwe regisseur de kans krijgt een eigen stempel op het project te drukken. Dat lukt vrij goed, al is Bleeding Love onder de streep waarschijnlijk toch iets meer een McGregor-product dan een Westenberg-film.

Een van de redenen is dat Clara McGregor tevens als schrijver op de aftiteling staat en haar verhaal wat persoonlijke tintjes bevat. Ewan en Clara McGregor spelen in de film vader en dochter, wier getroebleerde relatie gedefinieerd wordt door hun verslavingen. Beide McGregors hebben daar in het verleden zelf ook mee geworsteld. Ook wel een mooi toeval dat Clara ongeveer even oud is als haar vader ten tijde van Trainspotting en dat die klassieke film over verslaving uitkwam in haar geboortejaar.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Bleeding Love Nieuwsberichten