Patrick and the Whale
Patrick heeft grote verhalen over wat hem is overkomen, maar ook het visuele bewijs.
play

6,9 details

  • 72 Min
  • Documentaire
  • Oostenrijk
72 Min Oostenrijk

Patrick Dykstra heeft zijn leven gewijd aan de studie van walvissen. De unieke band tussen Patrick en deze reuzen, wiens levens grotendeels een mysterie blijven voor de mens, brengt ons dichter bij de potvis dan we ooit zijn geweest.

Regie
Mark Fletcher
Cast
Patrick Dykstra.
Release NL
18.04.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Mark Fletcher | Speelduur: 72 minuten | Jaar: 2022

Patrick Dykstra zwemt al jarenlang met zijn camera op plekken waar walvissen zijn om ze te filmen. Op een dag ontmoet hij een potvis die contact met hem legt, en zijn band met deze dieren wordt versterkt. Niet lang daarna spoelen in de buurt van waar hij woont tien walvissen aan, en dat komt hard aan. Patrick wil een onderzoek starten om een ramp zoals deze in de toekomst te voorkomen.

Wie is Patrick? Daar doet de documentaire een beetje vaag over. Hij wordt geïntroduceerd als iemand die als kind al een fascinatie had met walvissen. Hij is een tijdje bedrijfsjurist geweest. Hij zeurt over dat hij niet rijk is en daarom moeite heeft moeten doen om zijn onderzoek te financieren. Welkom in de normale wereld van de wetenschap, Patrick. En wat dat onderzoek precies inhoudt, wordt nooit toegelicht.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Patrick and the Whale Nieuwsberichten