Vos en Haas Redden het Bos
Mascha Halberstad blijft trouw aan het bronmateriaal en de guitige humor.
play

6,7 details

  • 71 Min
  • Animatie
  • Nederland
  • België
  • Luxemburg
71 Min Nederland

In het bos gebeuren rare dingen. Uil is plotseling verdwenen, en uit het niets is er een groot meer verschenen. Vos en Haas zijn vastberaden om uit te zoeken wat er aan de hand is. Terwijl ze op zoek zijn naar hun vriend Uil, ontmoeten ze een groep ondeugende ratten die hen naar de geheime schuilplaats van de slimme Bever brengen. Daar ontdekken ze een verborgen onderwaterparadijs! Maar al gauw realiseren ze zich dat dingen niet zijn zoals ze lijken. Zullen Vos en Haas op tijd een uitweg vinden? Kunnen ze het bos redden?

Alt titel
Fox & Hare Save the Forest
Regie
Mascha Halberstad
Cast
Teresa Gallagher, Sarah Madigan, Jamie Quinn, Rob Rackstraw, Dan Skinner.
Release
17.10.2024
Release NL
24.04.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Mascha Halberstad | Scenario: Fabie Hulsebos | Cast (stemmen): Iliass Ojja (Vos), Sigrid ten Napel (Haas), Alex Klaasen (Bever, Rat 1), Remko Vrijdag (Uil, Ever, Rat 2), Ilse Warringa (Ping Win, Meermin), Finn Poncin (Jack, Rob), e.a. | Speelduur: 71 minuten. | Jaar: 2024

Kinderen én volwassenen waren gek op de hit Knor. De geweldige stopframeanimatiefilm viel breed in de smaak. Dat is nog maar de vraag voor Mascha Halberstads nieuwe film, maar de twee films vergelijken is Vos en Haas Redden het Bos oneer aandoen. De 3D-animatiefilm toont zich heel trouw aan de kinderboeken van de Vlaamse Sylvia Vanden Heede, en die zijn qua verhaal en sfeer nou eenmaal heel anders dan de boekjes van Tosca Menten die aan de basis van Knor lagen. Een tip voor volwassenen met verkeerde verwachtingen: deze film is in de eerste plaats bedoeld voor jonge kinderen.

In Knor droomde een personage van het transformeren van een schattig biggetje in een worstenketting. In Vos en Haas Redden het Bos gaat het er een heel wat vrediger aan toe. Protagonisten Vos en Haas wonen zelfs samen - zonder kinderen gelukkig - en delen een harmonieus leven met andere bewoners van het bos: een uil met een zwembandje en een popje, een zeemeermin met een slecht oriëntatiegevoel, een everzwijn dat verzot is op modder, een zeehond die zich een piraat waant en een jakhals die geobsedeerd is door slecht zijn. Wat kan er fout gaan?

videotrailers & clips